Plnený zelný list z červeného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenCervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym…
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Panenku očištím, omyju a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu.…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli, hlívu a řapík nakrájíme. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli. Přidáme hlívu,…
Měkké a zlatavě opečené bramborové placky ukrývají lahodnou houbovou náplň, která provoní celou kuchyni. Skvělý tip na teplou večeři nebo pohoštění, které potěší…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Tato polévka je exotickým a lahodným pokrmem, který kombinuje sladkost mrkve s aromatickými chutěmi Asie. Tato polévka je jemně krémová, obohacená o zázvor a koriandr,…
Na pánvičku naliji 3 lžíce olivového oleje a nechám rozpálit. Zatím si dám vařit špagety. Na rozpálený olej dám dozlatova osmahnout na jemno nakrájenou cibulku a na…
Vykostěná kuřecí prsíčka mírně naklepeme (můžeme i nakrájet aby vznikly menší závitky). Osolíme, okořeníme, poklademe plátkem sýra a šunky, lehce potřeme máslem (můžeme…
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z…
Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže. …
Chutné bramboráky zná většina z nás převážně smažené na sádle. Vyzkoušejte je však připravit trochu jinak. Bramborák z kynutého těsta, pečený v troubě, příjemně voní po…
Kuřecí křidélka marinovaná v pikantní sladkokyselé marinádě jsou snadná a rychle hotová a spolu se zelným salátem Colesaw tvoří nerozlučnou dvojku. Omáčka z modrého sýra…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Do hrnce na rozehřátý olej dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kostky dýně a celeru, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme bujón. Pod pokličkou vaříme mírným varem…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji zvolna opékáme.Přidáme worcesterskou omáčku, dle potřeby podlijeme malým…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Jako předkrm či menší jídlo je často podáváno hovězí carpaccio. Vyzkoušejte však odlehčit svému trávení a připravit si tuto pochoutku v bezmasé verzi. Tenké plátky z…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete…
Špenát preberieme, umyjeme, necháme odkvapkať. Tofu pokrájame na menšie kúsky.Prešľaháme olej s citrónom, korením, soľou a pretlačeným cesnakom. Tofu a špenát prelejem…
Maso nakrájíme na plátky, přes folii naklepeme a na okrajích mírně nařízneme. Lehce osolíme a opepříme.Slaninu nakrájíme na špalíčky a v hrnci ji osmahneme do růžové…