Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy ~120min.

~120min.

6. 11. 2013 20:32

Suroviny

Porce: 8 - 9

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 335 kJ / 4 860 kcal
Bílkoviny188,47 g
Tuky383,60 g
Vláknina41,94 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 9,67 g
Sůl23,50 g
Sacharidy146,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče.

Vím, že je tu "segedínů" přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino

7. 11. 2013 23:14

Tom Beyk:
kdysi jsem tady vyzkoušel vliv restování masa na guláš: www.labuznik.cz/recept/vidensky-rindsgulasch-podle-me-ten-nejpepsi-gulas/

"Dopustím se kacířské provokace: uznávám zatáhnutí masa restováním u větších kusů masa, např. u bifteků či Roastbeefu… Ale, zkoušel někdo guláš bez restování masa??? Já ano!!! Dva guláše vedle sebe; jeden na klasický způsob, jak je všude psáno s restovaným masem pouze na tuku. A druhý, s od samého začátku dušeným masem… V obou případech maso posléze pustí šťávu! Výsledek? Nikdo z hostí nedokázal určit, který guláš byl připraven tak či onak!!! Oba chutnaly stejně!!! A i když z hovězího, všichni nakonec chrochtali"

Peppa

7. 11. 2013 22:44

jarda Kadic:
Mne nazev take neurazil. Necelych 20 let ziju s nemcem u Holandskych hranic a "Eintopf" nazyvam vse, co smrsknu do jednoho hrnce. :-):-K ..a to je maminka 40 let kucharka profesionalka..

tejaja tejaja

7. 11. 2013 16:38

Dievčatá s chlebom, nie ste barbari ;-):yes: Práve naopak, žiadny Maďar by si knedlík nedal, ale chlieb :-D;-)
Práve tak by tam nedal žiadny bujón ani múku.
Inak jedlo nie je zlé, ale ...

Tom Beyk Tom Beyk

7. 11. 2013 16:19

rozmarynaH: nevím kdo tady zmínil rozmáčenou buchtu, já jsem doporučil v receptu klasický knedlík:-O.
casino: nemám to vědecky prokázané - při následném dušení se samozřejmě moučka rozpouští ale asi ne úplně protože maso, např. u hovězího guláše je evidentně o dost (až o 1/2 hodiny) dříve hotové, je křehké a šťavnaté. Bez moučky, hlavně maso ze starších kusů(volů), je po dušení jak smrkové špalíky, po dvou hodinách se sice maso rozpadá ale na vlákna, která jsou jak z gumy (ověřené - nevědecky);-):-D:-//.

hosta hosta

7. 11. 2013 15:42

maris: ale vždyť já občas taky, chutě jsou různé. Když řeknu, že miluju rajskou omáčku s bramborem, taky mi vyčiníte:-D:-D

maris maris

7. 11. 2013 13:30

zizala: já jsem taky barbar, normálně k němu je knedlík, ale já si ho ráda dám jen s chlebem:-p:-)

zizala zizala

7. 11. 2013 13:23

:-) Tak já jsem tedy barbar :-8 ;-) Když vařím segedín, tak v jednom hrnci kvůli pohodlí:-8 Sobě si odeberu část před přidáním smetany a baštím s chlebem :-p Rodině pokrm zahustím a podávám s knedlíkem. Spokojeni jsme všichni :-))
Ten škrob se mi taky jeví jako zbytečný, dlouhým dušením maso určitě pustí šťávu, protože škrob delší tepelnou úpravou řídne a tudíž už nemůže dělat žádnou ochranu masu.
Líbí se mi nápad hosty dát část zelí až nakonec :-p:yes::yes: To si musím pamatovat :-K

rozmarynaH rozmarynaH

7. 11. 2013 12:55

hosta: Díky:-K a s tím zelím máš naprosto pravdu i já přidávám nakonec do uvařeného pokrmu část syrového pokrájeného zelí. Jídlo tak získá na chuti.
Jana Remková, s chlebem by to jedl jenom barbar;-) Já osobně to jím bez přílohy, protože tak vyniknou všechny báječné chutě masa, zelí i koření. Manželovi k tomu servíruji http://www.toprecepty.cz/recept/30803-knedliky-neb...

Segedín

7. 11. 2013 12:47

bujon, mouka, škrobová moučka :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hosta hosta

7. 11. 2013 11:00

cathleen: Jo, přesně tak:-! Zkuste si vzpomenout, až budete segedín vařit:-))

Jitkas

7. 11. 2013 11:00

Jo, J.R, mas pravdu, kdysi jsem delala podle jednoho receptu na Receptech.cz, kde se varilo zvlast maso a zeli, pote se vse spojilo a jeste peklo v troube. Delala jsem ho takto asi dvakrat, je to neskutecna dobrota, ale dosti zdlouhava. Normalne delam v jedno hrnci, jako myslim vsichni. Zeli hodne a s chlebem, bez smetany, pekne husty.

maris maris

7. 11. 2013 11:00

hosta: já si taky nechávám část zelí nakonec, nechám ho tam je prohřát, je to tak lepší:-p:-)
U nás segedín bez česneku, je to o zvyku, o chuti, jednou už tu probíhala diskuze jestli česnek ano nebo ne, zkusila jsem s česnekem, ale už ho tam nedávám, chutná nám to víc bez něho;-):-)

casino

7. 11. 2013 10:59

"eintopfsegedi"

Ten název jen v praxi dokumentuje účinnost tzv. Buzzword
Kolik z vás by na recept kliklo, kdyby se jmenoval např.: "Segedín z jednoho hrnce po třinácté"

Škrob zní zajímavě:yes: Je otázne, zda maso tu šťávu nepustí ani při další tepelné úpravě... No, moc o tom pochybuju, ale vyzkouším.
U "číny" je to něco úúúplně jiného, tam je rychlá příprava masa na pánvi a v okamžiku, kdy maso pustí šťávu, tak je jasné, že jsme to s časem přešvihli a vařili blbě:-((:-D

spagetka spagetka

7. 11. 2013 10:55

Tom Beyk: Tome, vždyť ten česnek si přidej do surovin a i postupu - rozklikni si Upravit recept a už můžeš psát, jak a co chceš ;-);-);-)
Mně by tam chyběl taky :-p

cathleen cathleen

7. 11. 2013 10:54

hosta: aby tam křupkalo, viď? Jak o něm (guláši) mluvíme, už se moc těším na oběd :-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: příloha k segedínu segedín příloha gulas z jednoho hrnce proč řídne omáčka segedin z krkovice segedínský guláš z jednoho hrnce segedínský guláš v jednom hrnci segedín z hovězího masa segedín z trouby recepty z jednoho hrnce eintopf německy recept v nj segedin guláš v jednom hrnci segedín v troubě hovězí segedín guláš do jednoho hrnce segedín s česnekem příloha k segedýnu z jednoho hrnce proč řídne guláš

Suroviny: bůček, cibule, zelí kysané, špek, sádlo, bujón zeleninový, mléko plnotučné, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, moučka škrobová, česnek

TopRecepty.cz

Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M4N