

Bramborová pánev s liškami
Suroviny 4 porce
- 500 g lišek
- 1 kg brambor
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 svazku petrželky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka.
Lišky očistíme a ty větší pokrájíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek.
Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, dokud se vývar neodpaří. Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory, dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...
Rychlovka, která zasytí i potěší bříško.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborová pánev s liškami
-
-
V jednoduchosti je krása. Moc pěkný recept
-
Už podle krásné fotky to vypadá na dobrou baštu
-
Velmi Pekny obrazek! ..a jednoduchy Rezept.. ode mne bodik!
-
-
Stejně to je divný,dříve byl plný les lišek a o hřiba člověk nezavadil,teď je to naopak,hřibů nosíme domů plné koše a lišky za celou sezonu nenajdu.
-
MishkaCZ: Kdysi jich bylo plno v lese. Dnes na ně skoro nenarazíme a to každý rok brázdíme lesy.
-
-
Jana Remkova: no tak já nevím odkud jsi. Sezóna teď není, nejsem houbař. Ale vím, že pán je nemá z volného sběru, ale pěstuje je už několik let. Taky byly nehorázně drahý
Ale já je snad nikdy v životě neměla, tak jsem je prostě musela vyzkoušet
-
MishkaCZ: Trhy tady byly, ale lišky jsem nezaznamenala
..
-
Jana Remkova: Já o ně náhodou zavadila na farmářských trzích a to prostě nešlo nekoupit
-
Já i s česnekem, jen prosím na dobírku ty lišky!
-
já bych si tuto dobrůtku prosila bez česneku