Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Zamilovanadonej Kuchařka: Zamilovanadonej

Doba přípravy: 1 hodina 8 porcí Houby 5 názorů

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
1 svazek zelené petrželky
300 g krájené šunky (šunkového salámu či podobné uzeniny)
8 rohlíku
1 dcl mléka
1/4 másla
6-8 vajec
sůl
pepř
olej
mletý kmín (není nutný)
Můžeme také přidat:
čerstvý baby špenát
mladé kopřivy apod.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky (ideálně starší) nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a "rozhňácáme" rukama,přidáme nasekaný svazek petrželky (té dáme celkem hodně) poté necháme uležet.

  2. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibulku na drobno, přidáme hlívu také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
    Poté přidáme šunku na drobno, ještě spolu chvilku dusíme.
    Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou.
    Směs necháme vychladnout.
    Po vychladnutí smícháme s rohlíky.

  3. Zapékací misku či pekáč vymažeme (máslem, olejem), nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme).

  4. Pečeme asi na 180 stupňů dozlatova.

    Ideální příloha- vařené brambory polité máslem.

Poznámka

Toto jsem si vymyslela, nádivku milujeme. Je ale možné, že jí také někdo dělá :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Výborné :yes: Chutilo mi, nie je s tým veľa práce a obed je hotový :yes:;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    :-p+:yes: podobně taky dělávám houbový nákyp

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: Vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robím podobne a volám to hubový nákyp. Ale vynechávam šunku alebo údeniny, proste mám rada čistú hubovú chuť. My to konzumujeme bez zemiakov, len tak samotné, obyčajne so šalátom z kyslej kapusty (zelí). Samozrejme, použijem hocijaké huby - lesné alebo aj václavky alebo šampiňóny.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Vypadá to dobře, co nejdřív vyzkouším :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nádivka z hlívy hlíva ústřičná recepty nádivka s hlívou ústřičnou nádivka s hlívou recepty z hlívy ústřičné nákyp z hlívy recept z hlívy ustřičné houbová nádivka z hlívy kopřivová nádivka bez masa nákyp z kopřiv hlíva ústřičná nákyp recepty ládi hrušky nádivka recept hlíva ústřičná hlíva ustřičná-recepty špenát s hlívou ústřičnou nádivka z hlívy úsřičné špenát s hlívou ústřičnou a tofu nádivka z hlívy ustřižné nadivka ze spenatu a hlivy špenát a hlíva ústřičná

Zapomněl/a jsem heslo