Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

150-200 g kousky hovězích líček
2 větší cibule
5 stroužků česneku
pečená rajčata v oleji, (množství si dá každý kolik chce)
2 PL kapary nasekané
2 PL olivového oleje s chilli papričkou
1 PL sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
podle potřeby jíška
hovězí vývar (můžeme použít hotový od Maggi, nebo Knoru)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Líčka odblaníme, omyjeme, osušíme. Takto připravená líčka osolíme, opepříme a necháme v chladu asi 2 hoďky odpočívat.

  3. Na pánev si dáme rozehřát olej a líčka zprutka opečeme ze všech stran.

  4. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. K výpeku z masa přidáme sádlo.

  5. Pak přidáme cibuli a orestujeme do zlatova ke konci přidáme česnek.

  6. Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a pomalu dusíme.

  7. Když je maso už skoro měkké přidáme sušená rajčata, nasekané kapary a necháme dusit dokud není maso úplně měkké.

  8. Kdo chce zahustí trochou jíšky, kde chce jen sosík nechá být.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pěkně jsi"pomalila";-)Neodmítla bych pozvání:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    To musi byt neuveritelne dobre..presne dle mych chuti :yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc se mi líbí recept:-p:-p:yes::yes::-K:-))

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    ještě jednou děkuji:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Á, tarhoňa byla:-p. Na líčka jsem u nás opravdu nenarazila, zkusím se mrknout ještě v Makru, jestli je nebudou mít tam. A ta pečená rajčata jsou opravdu skvělá, ráda s nimi vařím. Dovedu si chuť dobře představit:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Líčka mám moc ráda:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ze všech hlavních surovin mám doma jen ta líčka, ale to mi nebrání dát za tuto úpravu 7.bodíčka :-p;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tomu říkám krásně nafoceno:-)). Hezky celý talířek. I z blízka je to fajn, ale někteří fotí jen z blízka a nenafotí celý talíř. Já nepotřebuji mít jídlo pod lupou a vidět i strukturu masa:-//:-D, ale hezky se podívat jak to vypadá celé;-). Jsi šikovná, fajn recept:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Děkuji vám za komentíky:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Samé dobré věci, krásný recept a moc povedené fotky;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: ještě, že ti vlhne jen oko..:-D!! Mi mokne klávesnice, ale líčka tady taky nemamo:-//. Ovšem, poměrně drahá kližka je, takže super. Hani a ta tarhoňa je tááák fotogenická!!:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Vyměnila jsi fotečky, tato fotečka ;-)je krásná Hani

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Líčka nemamo, nikde nejsou, nevím, odkud máte zdroje holky? Nemám ponětí, jak chutnají, ale Hani, ty to máš vždy vše hodně jedlé:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    sunny.sofi: no, je to dost podobné kližce, jen bych řekla, že líčka jsou taková jemnější;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jejda, jejda... to je krása:-K:-):yes: oko vlhne, srdce jásá:-K:-D rajčátko a kapary líčka krááásně doladí:-K;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pomalu dušená kližka hovězí líčka polreich uprava hovězích líček jak odblanit licka hovězí líčka úprava polreich hovezi licka polreich líčka pomalu pečená líčka hovězí líčka recept polreich kližka pomalu pečená pomalu pečená kližka recept na pečené hovězí líčka pomalu dušené maso jak odblanit kližku jak odblanit hovězí líčka hovězí líčka recepty dušená líčka recepty na úpravu hovězích líček hovězí líčka a videorecept licka z kližky

Zapomněl/a jsem heslo