

Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš
Suroviny 4 porce
- 1 kg hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 4 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky sušené petrželky
- 1 bobkový list
- 2-3 snítky tymiánu
- 1 sklenička tmavého piva
- 1 šálek hovězího vývaru
- 1 polévková lžíce octa
Postup přípravy receptu
Na kostky nakrájené maso osolím, opepřím a smíchám s moukou. Na oleji maso opeču do hněda. Přidám za občasného promíchání cibuli, česnek, hnědý cukr, a bylinky. Cibule mi tak uvolní ze dna přípečky, jež mi ochutí a obarví guláš.
Přidám pivo a dostatek hovězího vývaru. Přikryji guláš, snížím teplotu a dusím asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne. Odstavím z plotny a přidám lžíci octa. Podávám s bramborovými noky.
Poznámka od kuchařky
Vlámský hovězí guláš, nebo-li carbonnades flamandes, je národní belgický pokrm. Vydatný a vynikající. Belgičané k tomuto guláši podávají zelný salát, pečené brambory, a láhev vína.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš
-
Zítra jdu do něj...
-
No mňam, tohle je luxusní. Fakt boží.
Dík za recept a bod!
-
luxus
-
Pochutnala bych si,mňam
-
vypadá perfektně,
-
-
ač syta, dala bych si.. vypadá fantasticky
-
Ivo, Vlámský gulášek vypadá velmi dobře a většina gulášů nezklame a vždycky může být jiný, jako tento
Máš 6.bod
-
pěkné
-
líbí se mi,guláš je vždy skvělý
-
Líbí a moc
-
Guláš krásný, ale ty bramborové noky (nejsou to knedliky
) nemají chybu
-
To se mi moc líbí
Tisknu si a v nejbližší době vyzkouším.