Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Hovězí maso Doba přípravy: asi 120 minut 13 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: asi 120 minut 13 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg hovězího masa (nakrájeného na kostky)
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
4 střední cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce hnědého cukru
2 lžičky sušené petrželky
1 bobkový list
2-3 snítky tymiánu
1 sklenička tmavého piva
1 šálek hovězího vývaru
1 polévková lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájené maso osolím, opepřím a smíchám s moukou. Na oleji maso opeču do hněda. Přidám za občasného promíchání cibuli, česnek, hnědý cukr, a bylinky. Cibule mi tak uvolní ze dna přípečky, jež mi ochutí a obarví guláš.

  2. Přidám pivo a dostatek hovězího vývaru. Přikryji guláš, snížím teplotu a dusím asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne. Odstavím z plotny a přidám lžíci octa. Podávám s bramborovými noky.

Poznámka od kuchařky

Vlámský hovězí guláš, nebo-li carbonnades flamandes, je národní belgický pokrm. Vydatný a vynikající. Belgičané k tomuto guláši podávají zelný salát, pečené brambory, a láhev vína.

Komentáře k receptu Carbonnades Flamandes - Vlámský guláš

Tématické fráze: hnědý guláš hovězí carbonnades hovezi gulas hnedy vlámský salát belgicky gulas pečené hovdzie jak udělat hnědý guláš vlamske hovězí vlámský králík vlámské hovězí na tmavém pivu hnědý hovězí guláš recept vlámský bramborový salát recept vlámské pivní maso recepty palivy gulas samuraj vlamsky hovězí guláš vlámské hovězí recept vlamskygulas guláš na pivu vydatný hovězí guláš vlamske maso na pivu