Egyptská čočková polévka Shurit
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 44,08 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Historie Egyptské kuchyně sahá až do starověkého Egypta. Archeologické vykopávky ukázaly, že dělníci na Velké pyramidě v Gíze byly vyplacení v chlebu, pivu, a cibuli, zřejmě obvyklé stravě egyptského venkova. Ačkoli pivo zmizelo jako základ egyptského jídelníčku po muslimském dobytí Egypta v roce 641, cibule a česnek zůstává hlavní surovinou v egyptském jídle. Luštěniny byly hlavním zdrojem bílkovin egyptského lidu, a zůstávají jím i dnes.
Egyptská kuchyně je z velké části vegetariánská. I když se zde konzumují i ryby a mořské plody, větší část egyptské kuchyně je založena na potravinách, které rostou ze země. Maso bývalo v historii velmi drahé pro většinu Egypťanů. A proto se základem zdejší kuchyně stala zelenina.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 12:55
9. 6. 2017 21:42
evosheek:
28. 6. 2014 21:05
ja se tu v kahire snazim sehnat pazitku uz minimalne 3roky a bez uspechu
28. 6. 2014 21:03
3. 9. 2013 11:47
29. 1. 2013 19:51
29. 1. 2013 19:43
28. 1. 2013 22:29
28. 1. 2013 22:08
šurit je transkript arabského slova polévka a ads je čočka.
17. 1. 2013 10:58
16. 1. 2013 23:33
16. 1. 2013 22:19
16. 1. 2013 21:32
16. 1. 2013 20:40
16. 1. 2013 20:25
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 1 hodinou
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 1 hodinou
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 7 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 7 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 7 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 8 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: egyptská kuchyně recepty egyptská kuchyně arabská čočková polévka egyptská polévka z červené čočky egyptská jídla polevka z cevene cocky cibule egyptská čočková arabská polévka egyptské recepty egyptská cibule egypska cockova polevka egyptská jídla recepty egypské recepty recepty na egyptská jídla cockova polevka recepty egyptské kuchyně egypt recepty arabská polévka z červené cocky egypska polevka šurit
Suroviny: čočka červená, vývar zeleninový, cibule, rajče, česnek, olej olivový, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, pažitka, citron
Egyptská čočková polévka Shurit
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQOm
16 názorů