Cuketové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Další z řady sytých a hřejivých polévek nám určitě přijde k chuti. Stačí k ní podat krajíc čerstvého chleba a máme hotový jednoduchý oběd. Fazolová s bramborem nám…
Krémová polévka připravená ze zralých a sluncem prohřátých, sladkých a voňavých rajčat ochucená bazalkou. Sytá přesnídávka nebo lehká večeře v středomořském stylu. Bude…
Libové kotlety se během pečení snadno vysuší, s tímto receptem se toho ale bát nemusíme. Maso doplníme anglickou slaninou, sýrem, cibulí a plátky másla. Okořeněné…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust mírně osolíme a opepříme.Rozehřejeme rendlík nebo hlubokou pánev, přidáme 1 lžíci sádla a necháme maso zatáhnout.…
Rybičková pomazánka, stejně jako vajíčková nebo česneková, patří k těm nejoblíbenějším. Dá se připravit z různých ryb. V našem receptu jsme zvolili sardinky (sledě).…
Minutkové řízky, je to vůbec možné? Podle babiček ano. Zapomeňte na klasický trojobal a vyzkoušejte tuto směs z mouky a koření. Ideální záchrana, pokud zjistíme, že nám…
Pokud hledáte inspiraci na snadnou večeři, připravenou během chvilky, vyzkoušejte recept na krémové těstoviny s kuřecím masem. Jsou krásně barevné, chutné a podle tohoto…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme …
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Drožďová pomazánka - buď ji milujete, nebo jste jejím odpůrcem. Připomeňte si svá dětská léta, kdy vám ji babička mazala na krajíčky čerstvého chleba. Dochutit ji můžete…
Kapusta patří mezi oblíbené podzimní suroviny. Je prospěšná na trávení a zajistí dlouhodobý pocit sytosti. Slanina ji krásně ovoní a například s uzeným masem je to…
Přestože rádi vaříte a experimentujete, občas každý ocení jednoduchý recept z pár základních ingrediencí. Pokud má navíc univerzální využití, tím lépe. Tato žampionová…
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Sytá voňavá gulášová polévka potěší snad všechny chlapy. Můžete ji směle použít jako samostatný hlavní chod nebo jako vydatnou večeři po náročném dni. Máloco naláká ke…
K pomalému pečení se hodí jakýkoliv druh masa, i vepřová plec. Díky dlouhému pečení při nízké teplotě bude maso šťavnaté a měkké tak, že se začne rozpadat na vlákna.…
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Vepřová panenka patří mezi jemné delikátní maso, které je vhodné na minutkovou úpravu. Nepotřebuje žádné složité dochucování, nejvíce jí sluší základní chutě. Připravte…
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Skvělý recept z jednoho pekáčku oceníte hlavně tehdy, pokud nemáte moc času na přípravu dobré večeře. Rybí filé je zde vyšperkováno máslem, cibulí a česnekem. Jako…
Kysané zelí je oblíbenou potravinou a receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a…