Zelňačka (klasika)
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická zelná polévka neboli zelňačka je plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou, osladit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou, osladit…
Rizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s…
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Byla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Krkovička se výborně hodí na grilování - je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem,…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý…
Krkovice je oblíbeným masem na gril, skvěle ale chutná i upečená v troubě. Je totiž pěkně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Pořádný kus masa ochucený pikantním kořením…
Základ z klasických voňavých bramboráků s přídavkem vajec, šunky a dalších i ostřejších pochutin. To vše se zapečením dokřupava pod grilem stane luxusní večeří i pro…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Svěží a lahodnou pomazánku s celozrnným pečivem oceníme jako chutnou večeři. Je zdravá, hotová za pár minut a díky atraktivní barvě na stole vypadá nádherně. Skvěle se…
Vajíčková pomazánka patří mezi jednu z nejoblíbenějších již po celé generace. K její přípravě zužitkujete především bohatou velikonoční výslužku, ale dopřát si ji můžete…
Recepty z jednoho hrnce jsou populární a není se čemu divit. Vaření je jednoduché a rychlé, navíc nám stačí jen málo nádobí. V jedné nádobě připravíme i těstoviny s…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
Máte-li chuť na lehkou večeři nebo letní oběd, připravte si těstovinový salát podle tohoto receptu. Je plný šťavnatého kuřecího masa a zeleniny, hotový za pár minut, a…
Pokud máte rádi silné omáčky a výrazné chutě z jednoho hrnce, tak tohle je jistota, kterou potěšíte velké i malé strávníky. Šťavnaté masíčko chuťově skvěle doplňuje…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Hubnutí na cestách: Jak se dietně najíst ve fastfoodu a nepřibrat? Tyhle tipy zaženou hlad!
Jak připravit křupavou tempuru k obalování masa i zeleniny? Japonské těstíčko vyžaduje svižné ruce a ledovou vodu, pak je perfektní
„Mekáč“ před 30 lety: Šílené fronty, hamburger za 19 korun a Bartoška na slavnostním otevření. Vzpomínáte?