Zeleninová polévka zahuštěná červenou čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenPolévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Hustá zeleninová polévka zasytí nejeden hladový žaludek. Zejména v chladnějších dnech i zahřeje, dodá energii a potřebné vitamíny. Vyzkoušejte polévku plnou zeleniny na…
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje…
Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky. V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni. Maso pouze…
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple. …
Pečící mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky,…
Oblíbená bramborová polévka přijde vhod nejen v chladnější podzimní dny. Polévka plná zeleniny a uzeného masa je sytá a plná chuti. Připravit ji zvládnete do hodiny.…
Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme rozpůlené, předvařené brambory, řezem dolů. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn a…
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce…
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce…
Jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasickým pohoštěním, které nikdy nezklame. Jemná pomazánka z vajec a sýra je lahodně dochucená a skvěle ladí s křupavým pečivem.…
Dietní lehká zelňačka je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a rychlý pokrm. Tato polévka kombinuje svěžest zelí, jemnost zeleniny a lehkou kyselost,…
Uvaříme v osolené vodě zeleninu do měkka. Necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme do misky (včetně bramboru se slupkou) a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku,…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Játra nakrájíme a posypeme paprikou. Vejce rozmícháme s mlékem přidáme mouku, papriku, sůl a 3 lžice nasekané petržele. Játra obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. Z…
Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme. Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé…
Očištěnou slepici zalijeme vodou (do 4 l tlakového hrnce), přidáme sůl, cibuli, mrkev, česnek, koření, půl masoxu a vaříme 1 hodinu.Na másle osmahneme pokrájenou cibuli,…
Hovězí maso nakrájíme na kousky cca 2x2cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme zeleninou – nakrájenou na větší kousky a dusíme nejméně 2…
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme…
Na másle osmahneme nastrouhanou zeleninu,poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme nakrájený pórek a osolíme. Během vaření si nachystáme těsto na noky. Vajíčko…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí,…
Hermelín dáme na 1/2hodiny do mrazáku a poté nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, které potřeme trochou oleje. Sýr se nám při strouhání nebude lepit na struhadlo…
Tortilla: Ve větší míse si smícháme mouku, sůl a sádlo. Do této směsi přidáváme vlažnou vodu a hnětu těsto do té doby, dokud není bez hrudek a je krásně hladké. Těsto…