Zelenina do polévky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a…
Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku. Taková hustá a výživná hrstková polévka se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Mix různých luštěnin si v tomto případě skvěle…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny, podávaná s pečenými kuličkami z mletého masa, vám svojí chutí připomene svíčkovou. Výtečný oběd zachutná vašim strávníkům a…
Pokud byste si rádi uvařili svíčkovou, ale máte málo času, vyzkoušejte recept na rychlé vepřové placičky z mletého masa s omáčkou, která se té svíčkové velmi podobá.…
Krémová polévka vás zahřeje a zasytí, zároveň polahodí oku a přinese pocit klidu a harmonie. Kořenovou zeleninu, brambory, žampiony a pórek uvaříme, rozmixujeme a…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené…
Oreganem, koprem a česnekem vonící brambory s pohankou podáváme jako samostatný bezmasý pokrm. Nebo se mohou stát nevšední přílohou k připravenému masu - je jen na vás,…
Tarhoňa je těstovina, která je typická pro slovenskou a maďarskou kuchyni. Její využití je opravdu pestré, připravit ji můžeme jak naslano, tak i nasladko. Vyzkoušejte k…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje…
Houbová polévka se strouhanou zeleninou a nočkovou zavářkou poslouží i jako sytá, bezmasá večeře. Voní houbami, restovanou cibulkou a sekanou petrželkou. Při servírování…
Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a…
Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru. Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou…
POLÉVKA: Na oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a zeleninu nakrájenou dle fantazie, zalijeme vodou, přidáme bujon, ochutíme solí, pepřem, novým…
Hŕstkovú zmes namočíme do vody asi na 8 hodín (najlepšie cez noc). Potom vodu vylejeme a zmes dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme opäť vodou – kľudne viac, lebo jačmeň…
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožňuje…
Hovězi maso nakrajime na platky, osolime, opeprime, zakapneme olejem a nechame chvili odlezet. Potom platky lehce obalime v hladke mouce a orestujeme v hrnci z obou…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a…
Polévka: do hrnce s vodou dáme vařit vepřovou kost, 2 mrkve, petržel, celer, cibuli a jarní cibulku. Vše můžeme nechat v kuse nebo nakrájet na větší kousky. Přidáme kmín…