Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Jestli váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tato výborná pečená kuřecí stehna plněná plátky šunky a dušenými žampiony. Podávejte je s jednoduchou omáčkou z výpeku,…
Brambory, mrkev, petržel i celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou cibulku a zelenou petrželku, vajíčko, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a…
Pohánku zalejeme horúcou vodou. Zakryjeme, zabalíme do periny (paplóna) a necháme 30 minút zabalené.Na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na…
Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete :-) ( třeba mísa ), dáme najemno nakrájenou cibuli ( můžete dát i červenou, kvůli barvičkám ), na kostky nakrájené pečivo,…
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Přes noc namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka. Čerstvé houby nakrájíme, sušené houby namočíme, mražené houby necháme povolit a uvaříme doměkka. Na pokrájené…
Petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky.Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme maso a ze všech stran zprudka opečeme.Nakonec restujeme…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…
Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme v tlakovém 1,5 hod., v normálním až 3 hodiny.Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak…
Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a…
Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Pohanku jsem nejdříve propláchla studenou vodou, pak jsem jí zalila vodou horkou - ne vařící, přiklopila pokličkou, zabalila do utěrky a strčila na půl hoďky do postele…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Přidáno 23. 5. 2024 12:28
Přidáno 23. 5. 2024 08:33
Holka u plotny radí: Jak na makovky, které vydrží dlouho vláčné? V tomto receptu mi skvěle funguje obyčejné podmáslí
Jak jíst sladké dobroty a přesto hubnout? Poznejte tajemství fitness mistrů
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek