Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Vepřové maso Doba přípravy: 1.5 hod. 17 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1.5 hod. 17 názorů

Suroviny 3 porce

3 vepřové plátky krkovičky
1 hrst čerstvých žampionů
1 hrst čerstvé hlívy ústřičné
1 cibule
sůl
pepř
1 bobkový list
1 polévková lžíce pomazánkového másla
1 čajová lžička mraženého kopru
hladká mouka na obalení
olej na pekáček

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a hlívu, necháme restovat do tuku dokud se nevypaří voda z hub, přidáme bobkový list, pak teprve vložíme plátky masa a opečeme je, podlijeme malinko vodou.

  2. Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček vložíme do trouby. Pečeme dokud maso nebude měkké za občasného podlévání.

  3. V hrnku si rozmícháme pomazánkové máslo s troškou vody a s koprem dohladka, před dopečením vlijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě asi 10 minut péct. Dochutíme solí.

Komentáře k receptu Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovice s houbovou omáčkou pečené plátky z krkovice pečený plátek pečené hovězí plátky pečené plátky krkovice krkovička s houbovou omáčkou veprovy plátek pečený vepřové plátky na žampionech pečeného maso s houbovou omackou pečená krovice dušené hovězí plátky s houbovou omáčkou hovězí s houbovou omáčkou vepřové pečené platky s omáčka pecene vepřové plátky na houbách pečene veprove platky s houbami houbovo smetanovou omáčkou pecene platky s houbami špecle s hribkovou omáčkou špecle s houbovou omáčkou pecene veprove platky se syrovou omackou