Dort mandarinkový s kytičkama a s alginátovým ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Vyšleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme s druhou polovinou cca 4 minuty. Přidáme vodu a pak ručně postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Do 4…
Upiekla som jeden z rovnakého cesta korpus, spodnú časť som naplnila na modro zafarbeným vanilkovým krémom a čučoriedkami a trochou egrešového džemu aby to nebolo suché.…
Upečeme korpus, necháme vychladnout. Pak ho rozřízneme,pomažeme čím kdo má rád, já dala marmeládu a krém, co mi zbyl z předešlého dortu. A vršek zdobíme obarvenou…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Ke žloutkové směsi přimícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme…
Všechny ingredience smícháme dohromady, vzniklou "hmotou" naplníme košíčky - doporučuji, pečte s formou nebo si aspoň pořiďte pořádně pevné košíčky :D. Muffiny jsou…
Z toustového chleba složíme plát velikosti dortu, pomažeme pomazánkou (libovolnou jakou máme radi), prokládáme uzeninou, sýrem, zeleninou a vrstvíme až do požadované…
Vyšleháme si máslo s cukrem, přidáme vejce a citr. kůru a šťávu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí a čokoládu posekanou na…
Upečeme korpus, rozřízneme, pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a nakrájíme meruňky, nebo broskve. Přiložíme vrchní část korpusu a začneme zdobit cukrářkým sáčkem…
FIGURKY : Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části / potažení, tělíčko, skvrny, čumák ..../ tyto části barvíme tak, že…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu…
Upečeme si 2 piškotové korpusy - jak pokračovat - viz fotopostup. Plachty z fondánové hmoty je dobré udělat si den předem, vyříznout a rovnou naaranžovat do…
Upečeme klasickou piškotovou roládu, naplníme krémem nebo džemem a potahneme marcipánem. Z něj také vyrobíme "obložení", tj. "sýr", "šunku", "salát" apod.
Upéc zvlášť korpusy takto: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva (u tmavého korpusu i kakao). Během šlehání žloutků…
zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm. obr.2 -…
Cukr dáme do misky. Přibližný poměr je 1 lžička vody, 10 lžiček cukru. Výsledná hmota musí připomínat mokrý písek. Cukr musí být vlhký, ale ne mokrý. Poté přimícháme…
Rozpusťte máslo, přidejte k němu mléko a moučkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté přimíchejte zrníčka z vanilkového lusku, mouku a kypřící prášek, a vypracujte těsto…
Na větší korpus: bílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP.…