Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 926 kJ / 2 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,36 g |
Tuky | 80,15 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 322 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 458,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když žloutkový krém zhoustne, odstavíme z plotýnky a zamícháme želatinu, aby se rozpustila. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přidáme brandy a vanilkový extrakt. Občas zamícháme do zchladnutí na cca pokojovou teplotu.
Krok 2: Ušleháme šlehačku s cukrem ne úplně do tuha, lehce vmícháme vychladlý krém a lehce vmícháme ušlehaný bílek.
Krok 3: Naplníme do silikonové formy, snažíme se, aby bylo co nejméně vzduchových bublin. Uhladíme a pokryjeme folií, dáme do mrazáku, nejlépe přes noc.
Krok 4: Na polevu svaříme vodu, cukr a glukózový sirup, vaříme několik minut, mezitím nabobtnáme želatinu s trochou vody. Odstavíme z plotýnky, zamícháme želatinu, přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Vmícháme barvivo, já přidala i jahodovou příchuť.
Krok 5: Když poleva zchladne na pokojovou teplotu, vyndáme z mrazáku silikonovou formu, vyprostíme zmrzlé moučníky a položíme je na mřížku, pod kterou jsme dali plech na zachycení polevy. Rychle poléváme jeden tvar za druhým. Poleva, která stekla na plech, se dá uchovat několik dní a opatrně v mikrovlnce rozpustit a znovu použít.
Krok 6: Moučníky opatrně přendáme špachtlí na talířky a dáme do ledničky, servírujeme po několika hodinách, kdy jsou rozmražené.
Zveřejněno 17. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčka z vanilkové pěny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4vA
Moje poznámka
Srdíčka z vanilkové pěny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4vA
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 8 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 2 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 3 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 4 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 5 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 9 hodinami
Suroviny:
želatina,
šlehačka,
šlehačka 33%,
vejce,
cukr krupice,
čokoláda bílá,
brandy,
želatina,
čokoláda bílá,
voda,
cukr krupice,
sirup glukózový,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)