Svatebni naked cake

Hanik 93 Kuchař: Hanik 93

Dorty 5 názorů

Suroviny

Spodní patro:
10 vajec
2 zakysané smetany
3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
kypřící prášek
lžička sody
Prostřední patro:
6 vajec
6 lžic cukru
5 lžic polohrubé mouky
citronové aroma 3 kapky
sůl
2 lžíce vody
Horní patro:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
mandlové aroma 2 kapky
sůl
lžíce vody
Krém:
1x mascarpone
2x ricotta
1x tvaroh tučný
4x šlehačka v prášku
0,5 l mléka
3 vanilkové cukry
100 g moučkového cukru
--------------
ovoce
čokoláda a smetana na ganache
marmeláda
barvivo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo).

    Na piškotová patra vyšlehat bílky se solí. Poté zašlehat cukr, žloutky a ručně vmíchat mouku a aroma. Opět možno obarvit.

    Na krém jednoduše vymíchat šlehačku a vedle zbytek ingrediencí s cukrem. Poté smíchat ručně spolu.

    Každé patro rozříznout dvakrát. První naplnit rybízovou marmeládou a ganache čokoládovou (smetana 30% zahřát a přidat čokoládu - já měla půlku smetany a 2 čokolády). Druhou krémem. Všechna těsta je nutné okrájet, pokud chcete, aby vynikla barva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Svatebni naked cake

  • Eja57 Eja57

    Hanik 93: Podstatné je, jestli se líbil/ a chutnal ...předpokládám, že jsi ho nedělala jen tak pro sebe;-)

    K mé kritice postupu - jak jsem se tak dívala, je to častý problém...ale speciálně u cukrařiny je přesný popis postupu docela zásadní věc...2 hrnky cukru - jakého? někdo tam dá moučkový a bude to špatně.....velikost - já bych tipla horní patro dortová forma 16 cm, prostřední 24 cm průměr? .... taková univerzální teplota cca 180 st, ten spodní bych možná v polovině pečení teplotu stáhla na 160 ...upéct, za pár minut přendat k vychladnutí na mřížku....bez těchto údajů je recept k ničemu, protože se nedá realizovat...;-(
    :-K

    Odpovědět

  • Hanik 93 Hanik 93(autor receptu)

    Dámy, můžete mi poradit jak mám dort smazat když Vám přijde tak špatný? děkuji

    Odpovědět

  • Venezia Venezia

    Není hezký, navíc zelená barva....ne ne ne.:no:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    mě se zdá ten krém dost řídký, nějak to celé teče, a taky bych z toho ovoce odstranila ty stopky, než bych ho dala na dort:-), co není k jídlu, nepatří na talíř;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Podle popisu upeče tak možná zkušená kuchtička....velikost forem ? jak dlouho pečeme? jak zacházet s hotovými korpusy? V Surovinách je spodní patro 2x ( má být horní patro)....Píšeš v postupu, že obarvit spodní patro, ale na fotce jsou modrá všechna....
    I bych možná vysvětlila v poznámce, proč je spodní patro z jiného těsta - aby někoho nenapadlo si to zjednodušit a upéct korpusy stejné....
    " Nahaté dorty" mám ráda:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: carrot cake dvoupatrový recept

Zapomněl/a jsem heslo