Opékaná nebo grilovaná zelenina
Recept ještě nebyl hodnocenPapriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany restujeme a než otočíme na druhou stranu, tak každou kotletu zvlášť posypeme 1 lžičkou smíchané pálivé a sladké…
Těsto vytvoříme z jednoho dílu mouky a jednoho dílu vody. Pokud se těsto s grahamovou moukou lepí přisypeme do něj trošku hl.mouky. Z těsta vyválíme tenké placky které…
Brambory: Oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme, přidáme olej a koření a dáme péct na 180 °C do měkka.Salát: Vše nakrájíme na kostičky. V misce zamícháme s cukrem,…
Zeleninu očistit, nakrájet, zamíchat a nechat 24 hod stát, deko nasypat rovnou.Naložit do horkých sterilizovaných sklenic a sterilovat na 85°C asi 20 min.
Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek.K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká.Následně do…
V horkém počasí nemá člověk ani pomyšlení na knedlíky a jiné těžké přílohy. Lepší je využít sezónu čerstvé zeleniny a ke grilovanému masu nebo třeba pečené rybě si dát…
Zkompletovat opravdu dobrý hamburger, to chce mít ty správné suroviny a dobře udělané maso. Tento recept je od ostatních odlišný použitím bílého vína do masové směsi na…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky,…
I v pohodlí vašeho domova můžete připravit pokrm, který byl naservírován Napoleonovi po vítězné bitvě u města Marengo. Pečené kuře se směsí rajčat, žampionů a oliv,…
Pro milovníky domácích těstovin a zeleninových omáček máme skvělý tip. K těstovinám oblíbeného tvaru připravíme omáčku z pečené dýně a rajčat, kterou zjemníme ricottou.…
Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Drůbeží játra jsou snadno dostupná a nenáročná na svou přípravu. V tomto receptu najdete inspiraci na jejich úpravu s anglickou slaninou a mixem různé chutné zeleniny.…
Pro sušená rajčata, naložená v oleji, najdete široké uplatnění. Použít je můžete v omáčkách na špagety, k masu nebo do salátů. Postup je jednoduchý a díky použitým…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Pečené masové kuličky z mletého masa, ochucené oblíbeným kořením, a rajská omáčka s paprikovým základem, zjemněná zakysanou smetanou, spolu krásně ladí. Můžete…
I když nemáte příliš času, můžete si připravit lahodný a vydatný oběd. Bramborové noky s pestem, sušenými rajčaty a tuňákem v konzervě jsou hotové během chvilky a…
Plněnou tortillu můžeme podávat teplou jako lehký oběd či večeři nebo za studena je skvělá jako svačina do školy či na výlet. Zvolíte-li navíc tortillu celozrnnou, bude…
Lehké a svěží jídlo plné skvělých chutí připravíte do půl hodiny. Jako základ poslouží kuskus, který promícháte s čerstvými bylinkami, křupavou jarní cibulkou, rajčaty a…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Zapékané brambory s mletým masem ve stylu lasagní přijdou k chuti celé rodině. Brambory je dobré uvařit ve slupce, lépe se pak krájí na plátky. Masová směs je velmi…
Pečené hovězí maso potěší každého. Díky pomalému hrnci je příprava snadná, a výsledkem je krásně měkké, šťavnaté maso, provoněné slaninou. Z výpeku a leča vznikne…