

Tataráček z lososa a rajčat
Suroviny 4 porce
- Na tataráček:
- 200 g čerstvého lososa ( filet bez kůže )
- 100 g uzeného lososa ( plátky )
- 250 g rajčat
- Na zálivku:
- čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 citronů
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- snítka kopru
- 1 jarní cibulka s natí
- čerstvě nahrubo mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.
Mezitím připravíme zálivku: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibulku a kopr.
Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit dle chuti. Necháme cca 30 minut v chladu odpočívat.
Podáváme na opečené bagetě. Tu můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí gril"". Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.
Poznámka od kuchařky
Přátelé, mohu vám říci.. je to fantasticky lahodné..
Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tataráček z lososa a rajčat
-
Tataráček super!
-
další lososové čarování - skvělé
-
To bych si dala, vypadá jako vždy úžasně Rebi
-
Nadi, tak tohle se ti fakt velice povedlo,paráda
. Určitě si taky udělám, až bude z čeho
-
ivulinka: díky
byla to dobrota.. určitě ještě zopáknu
-
Ať přemýšlím jak přemýšlím, tak celkový dojem z tohoto receptu je dosažen díky skvělé spolupráci šikovných rukou a kvalitního fotoaparátu.
Rebi, nemohu jinak než poslat bod a polknout naprázdno -
DOKONALE...
obrovsky bod.
-
rebeka: no, nemysli si, až si koupím lepší foťák a já si ho koupím
, budu tě válcovat.
Jestli se s tím někdy naučím
-
Jana Remkova: moc děkuji, vážím si toho a těší mě, že se vám fotky a snad i recepty líbí.. prostě mě to chytlo, baví mě to, jenom času je málo
a všem moc děkuji, potěší to -
Rebi, tvé focení rovná se..profík!! Nádhera a o chuti nepochybuji. Vidím, že ses zdokonalila
-
Eliza: děkuji El, nebudeš litovat.. je to moc chutné
a prosila bych si tvé obrázky ..pak..předem děkuji
-
Tak to vypadá naprosto báječně a rozhodně vyzkouším...až budu mít na lososa a uzeného lososa
. Zatím ode mně bodík, protože to bude dokonalé, už od pohledu.
+
-
Rebí, už mám uloženo
Musí to být strašně moc zdravé
-
BILKOVAI: děkuju.. mám.. pro začátečníky
Ivet.. zkus ho.. je to úžasně jedlé.. já jsem si ho kdysi dala v restauraci.. ale tento mi chutná víc -
Rebí, moc krásné fotečky
Máš zrcadlovku, že? Tatarák z masa miluju
, ale se syrovou rybou mám problém. Když to vidím na těch Tvých fotkách, tak bych snad překonala sama sebe, protože to vypadá moc jedle