

Tortilla s nivou a kuřecím masem
Suroviny
- pšeničné tortilly
- černé fazole (mohou být nakládané)
- nakládaná celá rajčata
- chilli papričky
- sůl
- oregano
- tymián
- niva
- chipotle
- kuřecí maso
Postup přípravy receptu
Nejprve uděláme pesto.
Černé fazole, předem namočené, uvaříme nebo použijeme naložené scezené, krátce je restujeme na suché rozpálené pánvi.
Do vyšší nádoby dáme fazole, nakládaná nescezená rajčata, chilli papričku (dle chuti a odolnosti), sůl, oregano, tymián. Vše rozmixujeme. Pokud je to řídké, přidáme fazole. Pokud je to husté, přidáme rajčatové pyré. Dáme vychladit.
Kuřecí maso nakrájíme na delší, velmi tenké nudličky, které nasucho orestujeme na pánvi.
Jakmile zrůžoví, lehce zakápneme chipotlem. Po chvilce přidáme rozdrobenou nivu a rozpustíme.
Tortillu ohřejeme na pánvi, pomažeme pestem, lehce potřeme masovou směsí a zamotáme. Masové směsi opravdu málo, stačí jen poklást cca 1/4 v řádku.
Poznámka od kuchařky
Foto dodám,jakmile je znovu připravím :-)