Dušená řepa s okurkami

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

800 g červené řepy
1 cibule
250 ml zeleninového vývaru nebo vody
2 kyselé okurky
3 hřebíčky
1 lžička cukru
olej
sůl
Na zahuštění:
4 lžíce červeného vína
1 lžíce octa
½ lžičky solamylu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme cviklu a za stáleho miešania 5 minút restujeme.

  3. Prilejeme vývar, pridáme klinčeky, cukor a soľ a dusíme 20 minút.

  4. Zmiešame víno, ocot a solamyl a cviklu zahustíme.

  5. Nakoniec pridáme na malé kocky nakrájané uhorky a už necháme len prehriať.

  6. Podávame s volským okom, fašírkou alebo kúskom mäsa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dušená řepa s okurkami

Zapomněl/a jsem heslo