Kroupy s omáčkou z červené řepy a parmezánem

maris Kuchařka: maris

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

200 g ječných krup
3 vařené střední červené řepy
100 ml smetany ke šlehání
80 g strouhaného parmezánu
parmezánové hoblinky
lístky čerstvého oregána
zeleninový vývar
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme podle návodu, jen vodu k jejich přípravě nahradíme vývarem.

  2. Řepy nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixeru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemný hustý krém. Je-li třeba, přidáme trochu smetany nebo vývaru. Osolíme a opepříme.

  3. Kroupy smícháme s připravenou řepou, strouhaným parmezánem a lístky oregána.
    Na talířích ozdobíme parmezánovými hoblinkami.

Poznámka

Řepa může být i pečená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kroupy s omáčkou z červené řepy a parmezánem

Zapomněl/a jsem heslo