Šťavnatý salát z červené řepy s bílým jogurtem

Saláty Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 malá sklenice domácí červené řepy s křenem
1/4 červené nebo oranžové papriky na nudličky
1/4 žluté papriky na nudličky
1 jarní cibulka nebo malá fialová cibule
1 bílý jogurt (200 ml)
2 lžičky koření "Bylinkové máslo"
1 lžička koření "Bruschetta"
špetka soli
pepř nebo na špičku nože chilli
mladá rukola na posypání
Lák na řepu:
3 l vody
3 bobkové listy
10-15 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
1 navršená lžíce fenyklu
5 lžic soli
8-12 cukerínů podle sladivosti
1 lžíce hořčičných semínek
ocet podle chuti
nejprve tak 3 dl a pak přilévat po troškách, až je to ono

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu.
    Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s proužky cibule a hrstí křenu. Zaliji nálevem těsně pod okraj a zavíčkuji. Naskládám do hrnce s utěrkou na dně, vodou kousek pod víčko a pod poklicí přivedu k varu. Vařím dvě minuty a stáhnu plamen. Po minutě vypnu a po dalších dvou vyndám a postavím víčkem dolů. Zbylý lák naliji do zavírací sklenice a použiji příště.

  2. Všechny suroviny na salát smíchám a posypu mladou rukolou.

Komentáře k receptu Šťavnatý salát z červené řepy s bílým jogurtem

K receptu nejsou žádné komentáře.