Linecké košíčky s krémem a polevou
Recept ještě nebyl hodnocenLinecké košíčky s máslovým krémem patří bezesporu mezi stálice vánočního cukroví. Křehké vytvarované těsto v sobě nese krém s příchutí rumu a rozinek, který zalije…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Linecké košíčky s máslovým krémem patří bezesporu mezi stálice vánočního cukroví. Křehké vytvarované těsto v sobě nese krém s příchutí rumu a rozinek, který zalije…
Bezlepkové pečivo je často špatně k sehnání, nebo velice drahé. Pokud vlastníte domácí pekárnu s programem na bezlepkový chléb, máte vyhráno. Podle následujícího receptu…
Tradiční vánočka ze šesti pramenů je pravou ozdobou vánočního stolu a symbolem sváteční pohody. Uplést tuto vánočku je umění, které odmění krásně nadýchanou strukturou a…
Pokud si netroufáte na kynutou vánočku, tato tvarohová ji skvěle zastoupí. Těsto nekyne, je nakypřeno kypřicím práškem. Díky tvarohu je navíc vánočka příjemně vláčná a…
Vánočka proložená ořechy a mandlemi, která voní po citronové kůře, máslu a rozinkách. Z receptu upečete hned dvě velké vánočky, které hravě ozdobí slavnostní stůl, nebo…
Tradiční vánoční moučník, který voní máslem, rozinkami a vanilkou. Vánočka z kynutého těsta rozsvítí každý slavnostní stůl a přinese atmosféru Vánoc. Připravte si ji…
K vánočním svátkům nedomyslitelně patří vláčná vánočka, která je plná rozinek a také ořechů. Její vůně je charakteristická pro sváteční čas a nesmí chybět v toto období…
Nepečené kuličky můžeme připravit na poslední chvíli a zvládne je i začátečník. Tyto kuličky jsou plné výborných chutí - najdeme v nich rum, rozinky, ořechy a…
Symbolem Vánoc je bezesporu vánočka. Krásně vláčná, plná rozinek a bohatě sypaná mandlemi, svojí vůni pomůže navodit sváteční atmosféru u vás doma. Potěší i ty…
Spojení pražené ječmenné mouky tsampa, kokosu, rozinek a medu vytváří výživnou a chutnou pochoutku. Ideální jako rychlá svačinka nebo originální zpestření vašeho…
Vláčné a voňavé pečivo, podobné naší vánočce, to je německá štola. Štola je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Pro chuť je možné přidat také kousky marcipánu.…
Závin nebo štrúdl můžeme připravit z různých druhů těst a náplní. V tomto receptu přinášíme těsto, které je ozvláštněno pivem. Uvnitř závinu se pak skrývá bohatá…
Na vánoční tabuli nikdy nesmí chybět krásně vláčná a hojně pocukrovaná vánočka, která zpříjemní svojí chutí svátky klidu a míru. Vánočka posypaná mandlovými plátky a s…
Tvarohový mazanec uvítají všichni, kterým se nechce pracovat s kynutým těstem. Příprava je jednoduchá a výsledek výborný. Mazanec zůstane pod cukrovou krustou kyprý a…
Výborného velikonočního beránka (nebo bábovku) připravíte z jednoduchého šlehačkového těsta, provoněného vanilkou. A pokud máte rádi rozinky, tento beránek je přesně pro…
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu. Rozinky, sušené ovoce, sekané…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu, aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…
Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou…
O Velikonocích nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Mazanec patří k tradičním pokrmů Velikonoc. Tuto kynutou lahůdku můžeme připravit také z celozrnné mouky, která dodá těstu více vlákniny a vitamínů. Bochánek plný…
Výborného nadýchaného beránka můžete po upečení ozdobit sněhem z bílků a cukru. Stačí jen celé tělíčko ozdobit kudrlinkami ze sladkého bílého sněhu. Obličej dotvoříte…
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme…