

Pájovo kuře na pivě
Suroviny 4 porce
- celé kuře
- sůl
- pepř
- 2 veliké cibule
- 8 plátků anglické slaniny
- olej
- 2 dcl jakéhokoliv piva
- 2 velké lžíce rozinek
- 1 lžička cukru
- 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu
Nejdříve si připravíme nálev - pivo, rozinky, cukr, bobkové listy zamíchat a 15 minut nechat odstát.
Kuře naporcujeme na 8 menších kousků, osolíme, opepříme, naklademe do ohnivzdorné misky nebo pekáčku, posypeme cibulí pokrájené na kolečka.
Na každý kousek masa dáme plátek anglické slaniny, zakapeme olejem a zalijeme připraveným pivním nálevem.
Přiklopíme, pečeme v troubě při 180°C asi jednu hodinu, v polovině času obrátíme. Po hodině odklopíme, můžeme nechat dopéci pro kůrčičku, pokud je ještě příliš tekutiny, musí zůstat jen sos. Podáváme s bramborem, rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pájovo kuře na pivě
-
velmi lákavé, už se těším...
-
hmm Pavle to vypadá zajímavě a rozinky s pivem - lákavá kombinace, určitě brzo vyzkouším
-
určitě vyzkouším
rozinky s pivem jsem v životě nejedla,ale veřím,že si pochutnám
marně mě neříkají Popelnice
-
tak to je zajimavy recept urcite nekdy vyzkousim a pridavam bodik
-
Pbarvo, celkem odvážnej recept, do těchto kombinací jsem ještě nezabrousila, naše dcera ze všeho vyšťourává hrozinky, nemá je ráda. Ale jsme teď bez ní, tak to vyzkouším asi to za to stojí. Za zajímavý a nevšední recept ti dávám 3.boda
-
hrozienka ku kuratu davam celkom bezne a ked to po mne chcel prvykrat manzel pri kurati na pomarancoch, tak som isla z noh spadnut...kombinaciu hrozienka pivo...musim raz vyskusat
-
Něco podobného jsem jedla u švagrové, ta tam ještě dala pár sušených švestek. Nejdřív jsem k těm rozinkám neměla moc důvěry, ale bylo to krásně šťavnaté a výborné. Jo pivo dala černé, k těm rozinkám i švestkám se náramně hodilo.Takže to udělám taky - bez švestek (ty už nemám
) a použiju ale Valhalovu slaninu, víc nám chutná než ta anglická