Hroznový chlebokoláč

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 130 + 45 Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

Suroviny

500 g hroznů
500 g rozinek
sladké víno podle potřeby na rozinky
150 ml vlažného mléka
2 lžičky sušených kvasnic
120 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
olivový olej
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine.

  2. Do misky dame preosiatu muku (u nas sa tazko zhana polohruba), aktivovane kvasnice, mlieko, stipku soli a 2/3 cukru. Vymiesame cesto, ked treba, pridame trochu vody, alebo muky.

  3. Zlahka vymastime misku olivovym olejom a vlozime z cesta spravenu gulu, zakryjeme foliou na teplom mieste a nechame kysnut cca 1-1,5 hodiny, pokial sa cesto nezdvojnasobi. Na pomucenej doske cesto zrazime dolu a rozdelime na dve polky. Ja som pouzil formu 23 cm.

  4. Z polky som vytvaroval disk, ktory som vlozil na spodok formy a poukladal polku cerstveho hrozna a polku scedenych hrozienok (kto chce, zlahka pocukruje praskovym cukrom).

  5. Navrch hrozna som polozil druhu polku naformovaneho cesta a poukladal hrozno a hrozienka, pocukroval. Zakryl a nechal kysnut este 1 hodinu. Na vrch pokrajal male kusky masla a dal piect do predohriatej rury cca 180°C na cca 45 minut.

Poznámka

Stary dedinsky jednoduchy, nemoderny kolac.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hroznový chlebokoláč

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jedinečná záležitosť. :yes::-) Napriek jednoduchosti božské alebo že by práve kvôli tomu ? :yes: Vrstvy hrozna som necukrovala, až hotový koláč a stačilo to. Úžasná kombinácia hrozna a hrozienok. :yes: Vďaka za recept. ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    zizala:taky koukam:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O jeje, kampak se poděla ta krásná fotka? A název v originále? Obojí bylo velmi inspirativní :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Nonya:jo ahaa:-) ale ze se ti nacucaly,takove gule panecku:-O ale stejne tam vidim hrozny,to jsem myslela hrozny-vino. ne vino jako alkohol:-))

    Odpovědět

  • Marta Valaskova Marta Valaskova

    No to musim zkusit vypada dobre mnam :-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    srettka, prepisem ja som to vino nedal do tej buchty len namocil hrozienka ( tak ako ked sa davaju do rumu ).

    Odpovědět

  • srettka srettka

    já nemám dobrou zkušenost s vínem na koláči... po tepelné úpravě v troubě zhořklo:-( ale tvůj chlebokoláč jednoznačně vypadá úžasně;-):yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Tento kolac sa u nas piekol prvy krat , a vsetci sa vsadili ze z toho hrozna na vrchu ( tak ako ked sa robia slivy ) ostane "maglajz" :yes:
    Ako vidite , mylil som sa, clovek sa stale uci.
    Inac je( bol) vyborny.

    Odpovědět

Tématické fráze: mražené hrozno smoothie s hroznovým vínem jé jé polka jé jé polka hrozienka schiacciata recept

Zapomněl/a jsem heslo