Rizoto s hlívou ústřičnou
Recept ještě nebyl hodnocenRýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 0,70 g |
| – nasycené | 0,30 g |
| – nenasycené | 0,20 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 1,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rýži dáme běžným způsobem vařit.Mezitím nakrájíme hlívu na proužky, cibulku na kolečka. Na pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme hlívu a cibulku.Chvilku orestujeme,…
Dýně není jen polévka, připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Třeba skvělé krémové dýňové rizoto, které se perfektně hodí i pro slavnostnější příležitosti. Jeho…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Maso nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vývaru a dusíme cca 5 minut.Přidáme rýži, papriku, sůl a zbylý vývar. Promícháme a dusíme pod poklicí, až je rýže měkká…
Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené…
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…
1. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a cukr a promícháme. 2. Za občasného míchání necháme smažit na středním stupni, dokud nezíská zlatavou barvu…
Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout najemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté…
Dýni nakrájejte na kostky, v míse promíchejte s trochou olivového oleje a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte doměkka…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
I bezmasý pokrm může být výživný, pikantní a oku lahodící. Arborio je druh japonské rýže pěstované v Itálii. Má kašovitou konzistenci, přesto zůstává při vaření pevná na…
Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo,…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a…
Ve středně velkém hrnci přiveďte vývar k varu a na středním plamenu ho udržujte horký.Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej, přidejte cibuli a za častého míchání ji…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce…
Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a zelerové stonky, posekanú cibuľkovú vňať a chvíľu restujeme. Potom…
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou…
Troubu předehřejte na 230 ⁰C. Papriku vložte do trouby a opékejte, dokud nebude mít hodně černých puchýřů. Pak ji vyndejte a ihned zabalte do igelitového sáčku zapařit.…
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
I zcela obyčejné spojení kvalitní rýže Arborio a libové vepřové plece dokáže přinést na váš stůl sytý a lahodný pokrm. Rizoto doplněné svěžím salátem či nakládanou…