Risotto alla milanese

Susa Kuchařka: Susa

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

300 g rýže Arborio
450 ml kuřecího bujónu nebo vývaru
70 g přepuštěného másla (ghí)
1 najemno nakrájená šalotka
1 dcl bílého vína
šafrán
Parmazán
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta. Rýže musí zůstat tzv "na skus".

  2. Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla.

  3. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme. Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 99 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Risotto alla milanese

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: risotto alla milanese risotto milanese rizoto milanese rizoto ala milanese risoto milanese rissoto milanese rissoto milanesse risotto risotto alla parmigiana risotto ala milanese gnocchi milanese spaghetti alla milanese spagety alla milanese rissoto alla milanesse risoto ala milanese risoto alla milanese spagetti ala milanese rizoto alaminese špagety milanese rizoto melanéze