Risotto alla milanese

Susa Kuchařka: Susa

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

300 g rýže Arborio
450 ml kuřecího bujónu nebo vývaru
70 g přepuštěného másla (ghí)
1 najemno nakrájená šalotka
1 dcl bílého vína
šafrán
Parmazán
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta. Rýže musí zůstat tzv "na skus".

  2. Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla.

  3. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme. Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Risotto alla milanese

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: risotto alla milanese risotto milanese rizoto milanese risoto milanese rissoto milanese rizoto ala milanese risotto ala milanese rissoto milanesse rissoto alla milanesse gnocchi milanese spaghetti alla milanese rissoto alla milanese risoto ala milanesse risotto milanese recept spaghetti alla milanese recept penne alla milanese rissoto di verdure risotto alla milanese recept rizoto milanse alla milanese

Zapomněl/a jsem heslo