Cuketová rolka plněná hlívou ústřičnou, pórkem a sýrem

Zeleninová jídla Doba přípravy: 35 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 2 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 35 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 2 názory

Suroviny 3-4 porce

350 g cukety
1 lžíce petržele, nasekaná nať
4 vejce
sůl
čerstvě mletý černý pepř
2 -3 lžíce hladké mouky
Náplň:
1 lžíce sádla /nebo oleje
150 g hlívy ústřičné
150 g pórku
2 vejce
120 g (i víc) sýru (gouda, čedar, eidam)
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka mletého nebo drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 200° C. Plech vyložíme pergamenem nebo pečícím papírem, lehce potřeným olejem
    (to oceníme při rolování - papír jde lépe sloupnout).

  2. Cuketu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a vymačkáme přebytečnou vodu. V misce cuketu
    smícháme s vejci, solí a pepřem. Přidáme nasekané bylinky, mouku a dobře promícháme. Těsto přendáme na připravený plech. Dáme do předehřáté trouby péct na 15-20 minut podle trouby.

  3. Zatím připravíme náplň. Na rozehřátou pánev dáme sádlo, zpěníme cibuli a orestujeme nasekanou hlívu s kmínem. Když se odpaří voda, přidáme nakrájený pórek a ještě chvilku restujeme. Odstavíme, vlijeme rozkvedlané vejce, osolíme a opepříme dle chuti.

  4. Náplň navrstvíme na cuketový plát, srolujeme a zabalenou rolku v papíru dáme ještě na 10 minut do trouby, aby se sýr rozpustil. Pokud rolku podáváme horkou, sýr se krásně táhne, ale můžeme ji podávat i studenou se salátem.

Komentáře k receptu Cuketová rolka plněná hlívou ústřičnou, pórkem a sýrem