

Guláš z vepřových ledvinek
Suroviny
- sádlo
- 3 cibule
- 50 g anglické slaniny
- 4 vepřové ledvinky
- mléko
- sůl
- pepř
- čili koření
- 1 klobása
- lžíce protlaku
- mletá paprika
- 1 kapie
- vývar podle potřeby
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Ledvinky rozkrojíme podélně, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme a očistíme od kanálků.
V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek sádla a nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájené ledvinky, přidáme koření, a orestujeme. Přidáme nakrájenou klobásu, protlak, nakrájenou kapii, mletou papriku. Zalijeme vývarem a povaříme.
Nakonec zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše vody. Provaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš z vepřových ledvinek
-
JanaDorazinova: Janičko, děkuji za přidané foto.
-
Jana Dorazinová-Remková:
-
Ledvinky miluji na všechny způsoby
-
cathleen: ano máčím rozřízlé na poloviny, já to tam dopíši. děkuji.
-
Romčo, ledvinky máčíš v mléku ještě vcelku
Možná bych je alespoň rozpůlila nebo i vyřízla kanálky a teprve pak namočila...