Domácí pikantní škvarky

Vepřové maso Doba přípravy: 40 min 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 40 min 4 názory

Suroviny cca 1/2 kg

500 g syrového, prorostlého sádla (nebo hodně tučného bůčku, je dobré, když jsou škvarky masité)
2-3 lžíce sladké papriky (podle potřeby i více)
2 lžíce pálivé papriky
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na větší kostky, lépe se pak obalují.

  2. Škvaříme klasicky v hrnci, jak jsme zvyklí, dorůžova.

  3. Když jsou škvarky hotové, scedíme je, vymačkáme a necháme je malinko vychladnout.

  4. Obalujeme je ve směsi obou smíchaných paprik a soli.

Poznámka od kuchařky

Jsou skvělé na chléb, ale i jen tak na zobání. Vždycky jsem si jich trochu kupovala, když měla přijít nějaká návštěva. V obchodě ale stojí 1 kg 215 Kč a tak jsem si řekla, že to zkusím nějak vymyslet :-)

Komentáře k receptu Domácí pikantní škvarky

Tématické fráze: škvarky z bůčku domácí škvarky z bůčku domácí škvarky pikantní škvarky škvarky recept paprikové škvarky masite skvarky škvarky domácí škvarky recept skvarky pikantni buckove škvarky škvarky z bůčku recepty škvarky s paprikou kdy jsou hotové škvarky masite oskvarky paprikové škvarky z bůčku škvarky v paprice paprikové škvarky recept škvarky z bucku recept recept škvarky z bůčku