Vepřová roláda dcery Renky

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 180 min. Podle použitého množství surovin Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

větší kus vepřového masa
anglická slanina
masové párky
cibule
sladkokyselé okurky
1/2 sklenice zeleninového leča
plnotučná hořčice
sádlo
Masox
sůl
pepř
případně dochucovadla
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Podle masa buď harmonikově nařežeme, máme - li plátky, tak složíme a překryjeme mikrotenem a opatrně rozklepeme. Osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. K jedné straně dáme natvrdo vařená vajíčka bez špiček, aby se dobře spojila. Přidáme plátky anglické slaniny, na ně párky a další řadu okurky. Zavineme a potravinovým provázkem svážeme.

  2. Do pekáče dáme na větší kolečka nakrájenou cibuli a dost škvařeného sádla. Na tento základ dáme roládu. Na roládu dáme další anglickou slaninu nebo špek a osolíme, mírně podlijeme a pečeme na 160°C v troubě přikryté cca 120 minut.

  3. Pak přidáme 1/2 sklenice zeleninového leča a odkryté a polévané pečeme dalších cca 60 min, dle trouby.

  4. Podle potřeby podléváme a chuť omáčky doladíme. Vše, co zbude a odpadlo při zpracování, se vrátí do výpeku, takže pak sosík je plný a hutný. Podáváme s bramborem, knedlíkem a pod., s ledovým salátem a naloženými houbičkami.

Poznámka

Recept je podle TV - Hosta "Kluci v akci" upravený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová roláda dcery Renky

  • zuzun zuzun

    Dyt to je ono, masicko musi byt tak krehke, aby to ani krajet neslo, ale moc se vam to povedlo naaranzovat, to vajicko tak pekne zlute mrka, zavaleno tou uzasnou chuti:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    zuzun:Máš pravdu, že to bylo křehoučké, až už to tak být nemuselo, protože se to špatně krájelo a mělo to snahu na rozpadání. Na chutí se nic nezmění, ale na výstavu to paráda není což je vidět a dalo nám dost práce se s tím vyrovnat při obrovské opatrnosti při zbavování se provázku a porcováním řezáním. Akle dá se to zvládnout.Ta křehkost a chuť to vše zastíní.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Bibinka:Janinko nepřestal,ale dcerka vnesla do našeho vaření jak se říká "Čerstvý vítr". Nové metody, suroviny a odvahu experimentovat, což u nás bylo spíše konzervativní po staru s menší fantazií. Jak vidíš stáří se nedá zapřít a je dobře , že mladí jdou vpřed a vytvářejí tím nové a lidstvo má jistotu, že neustrne na místě.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Líbí se:yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    to je zvanecek:yes:, dlouho peceny, to bude jemnoucke a chute spoustu. Vajicko vevnitr hezky uvelebene, no co vic dodat nez ze bod:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vašku, tento díl jsem zrovna sledovala a recept jsem si napsala;-) Je dobře, že jsi ho sem dal, vypadá to hodně dobře a ty máš s Renkou první bod:yes: Že by jsi přestal vařit:-?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová roláda kluci v akci masová roláda kluci v akci jak nařezat maso na roládu vepřová roláda recept vepřová roláda vepřová roláda recept na vepřovou roládu kluci v akci vepřová roláda sýrová roláda kluci v akci jak pect veprovou roladu jak upéct vepřovou roládu kuřecí roláda kluci v akci vepřové roládky recept plněná veořová roláda lůuci v akci jak nařezat roládu jake maso na veprovou roladu masová roláda z vepřového masa narezat maso na roladu jak dlouho upéct masovou na roládu veorova roláda recept