Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na slanině s domácím zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 093 kJ /
1 695 kcal
Bílkoviny8,81 g
Tuky179,11 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy10,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec  a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu (podle velikosti králíka) než maso změkne a během pečení ho asi po půl hodině podlijeme druhou deci vody. Podávame s houskovým knedlíkem a zelím. Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na cibulku přidáme najemno nakrouhané zelí. Osolíme, přidáme kmín a hořčičné semínko a podlijeme vodou tak, aby bylo zelí něco přes polovinu pod vodou (ono samo pustí šťávu, tak ho nechceme úplně "utopit"). Vaříme zelí do poloměkka, jakmile už zelí přestane "křupkat", pak teprve dochutíme octem a dovaříme do al dente. Můžeme okamžitě servírovat. Zelí jsem nezahušťovala. 

Zveřejněno 30. 1. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Pokud máte alergii na lepek, můžete místo houskového knedlíku použít bramborový nebo třeba vařené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na slanině s domácím zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvvJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na slanině s domácím zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvvJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, slanina, cibule šalotka, česnek, kmín celý, sůl, jalovec, koření nové koření, bobkový list, voda, zelí bílé, cibule červená, sůl, kmín celý, semínka hořčičná, ocet, olej slunečnicový, voda

Přidat fotografie receptu