Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařované okurky podle babičky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

16. 12. 2020 08:56

Suroviny

Porce: 10 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie3 799 kJ / 908 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,27 g
Vláknina3,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,07 g
Sůl70,10 g
Sacharidy223,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Eja57

18. 12. 2020 19:48

casino: není tady smaljík s vyplazeným jazykem, ten mi tu teď chybí:-*
Bez trojčlenky bych tady doporučila tak 4 kg okurek...

casino

17. 12. 2020 19:14

Eja57:
No já to nevím, ale su gramotný tak sem si to vygůglil: "Orientačně počítejte s 5 kg okurek na 3,5 litru láku, které se vejdou do 11 sklenic."
Na trojčlenku sem ve vzdělávacím ústavu chyběl, ale vy to určitě zvládnete, tak mu (autorovi) pomozte :-K

Eja57

17. 12. 2020 16:27

casino: no nemyslím, že by mne podezřívali, že nevím, že na dané množství zavařovaček určité velikosti se množství okurčiček dle velikosti a tím pádem nálevu bude lišit:omg:
Ale nicméně někdo, kdo nikdy okurky nezavařoval, asi nebude vědět jestli ty necelé tři litry nálevu jsou na cca 1 kilo..5...10....????

casino

17. 12. 2020 15:30

Eja57:
Množství nálevu?
To není žádná sranda, že (pokud nevadí, že nálevu zbyde) :-)
No, vezmeme-li v úvahu 3 základní velikosti plodů, pak i zde platí profařené rčení, že "na velikosti záleží", že ;-) :-D :-K

Eja57

17. 12. 2020 14:26

Autore, možná bych doplnila na jaké množství okurek je toto množství nálevu...začátečník nebude vědět

Eja57

17. 12. 2020 14:24

Autore, nic nemažte. Komentář o sezonním receptu mne pobavil, to bych si mohla sednout k webu a toto připodotknout u desítek receptů... komentáře nemažu, jsou alespoň částečně k věci...
Poslední dva Dajdy a Casino ano, nový návštěvník webu by asi poněkud:-O

casino

17. 12. 2020 13:14

Kennosaurus:
rcp není žádná sláva (málo zeleniny, absence křenu :-( leč "každý jen tu svou má za jedinou" :-K
Nic nemažte, rcp tu patrně zapadne jako jehla v kupce sena ;-)
No, spíše by bylo vhodnější smáznout, možná dobře míněné, rady o sezonních receptech neb rcp jsou nadčasové, že :-)

Dajda

17. 12. 2020 10:21

Kennosaurus: Pro sebe? A proč jste si to neuložil pro sebe ve svém vlastním PC nebo to nenapsal do svého vlastního sešitku? :-O Nicméně recept je určitě dobrý, naše rodina tak zavařovala celá léta s menším množstvím cukru a cukerínu a s větším množstvím cibule a mrkve. :yes:

MamlajdaD

17. 12. 2020 09:16

Kennosaurus: Nevím, v čem vidíte problém? Recept jsem vám pochválila a že jsem přidala malou radu, za to se omlouvám, už to neudělám. Omlouvám se proto, že jakýkoliv recept můžete přidat samozřejmě kdykoliv! Ale nemyslela jsem to špatně. :-K

Kennosaurus

17. 12. 2020 08:59

MamlajdaD: Recept jsem vyžebral od mamky, protože jsou okurky výborné. Uložil jsem si to tu hlavně pro sebe a případně pro další. Myslím, že kdo bude chtít vyhledat recept, ten se sem v létě vrátí tak jako já. Stránky z kuchařky taky nevytrhnete, protože to není teď aktuální.. ;-)
Pokud je to pro vás nepochopitelný problém, recept s omluvou smažu.

MamlajdaD

16. 12. 2020 16:41

ivulinka: :-D:yes: Ale jinak ten recept je dobrý, dělávala jsem kdysi skoro stejný kolik let. Jen jsem dávala o malinko míň cukru. ;-) Problém je spíš v tom, že sezonní recepty je lépe přidávat v sezoně, tedy v tomto případě začátkem léta. ;-) To sem teď píšu spíš jako radu autorovi receptu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: okurka čerstvá, cibule, mrkev, semínka hořčičná, kopr, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin

TopRecepty.cz

Zavařované okurky podle babičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLxO