Měkké mrkvové tyčinky
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké a křupavé mlsání, které je i zdravé? Ano, podle našeho receptu si jej připravíte raz dva. Jemně nastrouhanou mrkev zapracujete do těsta, ve kterém můžete použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké a křupavé mlsání, které je i zdravé? Ano, podle našeho receptu si jej připravíte raz dva. Jemně nastrouhanou mrkev zapracujete do těsta, ve kterém můžete použít…
Toto drobné pečivo se výborně hodí například jako pohoštění k vínu. Jednoduché těsto z másla a tvarohu ochutíme parmazánem nebo goudou, případně můžeme použít i nivu.…
Základem dobrého hamburgeru není pouze maso, ale také krásně nadýchaná a čerstvá bulka, hojně posypaná sezamem. Váš domácí burger tak dostane zcela jiný rozměr chuti a…
Rolky z kuřecího masa se sýrovou náplní, zabalené v listovém těstě, jsou vhodné jako pohoštění pro návštěvu, nebo praktický oběd do práce. Příprava vyžaduje trochu…
Kuřecí maso můžeme kombinovat s různými chutěmi. Inspirovat se můžeme japonskou kuchyní a maso dochutit teriyaki omáčkou, která staví hlavně na sójové omáčce a medu. K…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…
Slané tyčinky připravené ve zdravější verzi z celozrnné mouky, mrkve, tvarohu a másla jsou skvělým slaným pohoštěním. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá, do půl…
Rychlý pokrm z kuřecího masa a brokolice na asijský způsob potěší snadnou a rychlou přípravou a zajímavou chutí. Nudle s masem a brokolicí spojíme zálivkou a podáváme…
Když se řekne bramborák, většině z nás se vybaví smažená slaná pochoutka vonící po majoránce. Víte, že se dá připravit i nasladko? Hotové bramboráky potřeme marmeládou a…
Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme,…
Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto, potřeme kečupem nebo protlakem jak kdo má rád, posypeme kořením na pizzu. Poklademe šunkou, ananasem, na plátky nakrájenou…
Listové těsto rozválíme, případně použijeme již rozválené.Kuřecí prsa omyjeme a nařežeme na požadovanou tloušťku, osolíme, případně dáme jakékoliv koření dle chuti…
V horkých letních dnech nemáme chuť na hutná jídla a tak oceníme svěží saláty. Díky typickým asijským dochucovadlům můžete připravit vietnamský salát se zeleninou a…
Bezlepkový ořechový chlebíček bez mouky upečete snadno ve formě. Není v něm nic jiného, než ořechy, semínka, olej, sůl a vejce. Zato obsahuje spoustu minerálů a vlákniny…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…
Křídla omyjeme a osušíme. Ustříháme tenké špičky a když jsou křidélka větší, rozdělíme je v kloubu. Smícháním všech surovin umícháme těstíčko a případně dochutíme podle…
Suroviny na omáčku smícháme a pomalu dáme vařit - stále mícháme. Zdá-li se nám moc hustá, můžeme trošku naředit vodou. Když omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji…
Nejdříve připravíme kvásek. Do misky s vlažným mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Poté v míse smícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné…
Z droždí, lžičky cukru, části vlažného mléka připravíme kvásek. Heru rozpustíme. Do mísy dáme mouku, kterou promícháme se solí a žloutky. Přidáme vykynutý kvásek a…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáváme olej, pak část mouky se skořicí a kakaem, mléko, nastrouhaná jablka,prosypeme kokosem a otrubami, promícháme a nakonec zbytek mouky…
Vykostěná kuřecí prsa podélně rozkrojíme, kůži ponecháme, maso už nenaklepáváme, osolíme ho, opepříme a posypeme sezamovým semínkem. V misce smícháme hladkou mouku s…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…