Celozrnné housky bez použití bílé mouky

Moncaxxx Kuchařka: Moncaxxx

Doba přípravy: 20min cca 7 housek Domácí pekárna 11 názorů

Suroviny

300 g celozrnné pšeničné mouky
185 ml vlažné vody
1/2 balení sušeného droždí
sůl
semínka sezam mák kmín
vejce
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo a necháme těsto kynout.

  2. Poté těsto opět propracujeme, hněteme a rozválíme na vál.

  3. Rozdělíme asi na 7 kousků a vytvarujeme houstičky.

  4. Houstičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínkami.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné housky bez použití bílé mouky

  • LucyM LucyM

    Těsto se šíleně lepilo. Musela jsem přisypat hodně mouky navíc, aby se z toho vůbec něco dalo tvarovat. Pečou se právě v troubě, tak snad budou i dobré, když to těsto bylo šílené.. Tak jsou dopečené a chutnají v celku dobře. Lepilo se taky těsto ještě někomu nebo jsem někde udělala chybu?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    vanilka70: :-Ojá přeci nepotřebuji mít pravdu za každou cenu! Tvrdíš, že bílá mouka je jakákoliv pšeničná, tedy i ta celozrnná. Není, koukni na článek -Jaký je vlastně rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou?-;-)
    http://www.countrylife.cz/celozrnna-mouka

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    jinak recept chválím není tam cukr ani tuk za mne + :yes:

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    cathleen: už bez komentáře to bychom se mohli dohadovat do nekonečna jen jsem hledala recept kde nebude pšeničná mouka toť vše at si tam každej dá co mu chutná třeba cihly ty jsou červené :-p:-8:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    vanilka70: vidělas někdy celozrnnou mouku?:-DBílá rozhodně není, věř mi;-)

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    cathleen: jak zní název bez bíléééé mouky čili např... žitné atd...pak by to bylo bez bílé mouky tento bohužel není bez bílé mouky jak zní název bohužel :-(:no:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    vanilka70: Monika má název zcela správně.:yes:
    Bílá mouka je např.hladká, polohrubá....tahle je prostě celozrnná, o lepku (pokud dobře čtu) není nikde ani slovo.

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    tak to mě dostalo bez použití bílé mouky a pšeničná je co ?to je Bílá mouka jen tak pro pořádek kdyby někdo nevěděl normálně s lepkem i když název zní celozrná ještě není zdravá ...:-//

    Odpovědět

  • Doda Doda(neregistrovaná)

    Zdravím, místo sušeného droždí jsem dala čerstvé 10g,ale těsto mi ani po 4 hodinách nenakynulo ;-( zkusím příště sušené nejspíš je to v tom.Jinak dík za jednoduchý recept;-)

    Odpovědět

  • Moncaxxx Moncaxxx(autor receptu)

    Nee vejcem se jen potírají vytvořené bulky :-)
    Rozválet jsem myslela do šišky :-);-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Moncaxxx: :-? "Všechny suroviny ...." včetně vejce a semínek? Nebo vejce a semínka se dávají jen navrch?
    :-? proč se těsto má rozválet? - neřekla bych, že bulky vykrajuješ.

    Odpovědět

Tématické fráze: špaldová mouka celozrnná recepty housky ze špaldové mouky pšeničná celozrnna mouka recepty celozrnná mouka recepty celozrná mouka housky z kukuřičné mouky pšeničná celozrnná mouka recept špaldová mouka použití co je celozrnná mouka recepty z celozrnné mouky psenicna celozrnna mouka celozrnná mouka nadýchané celozrnné housky žitná mouka použití celozrná mouka recepty houska ze špaldové mouky vdolky ze špaldové mouky recepty z celozrnné pšeničné mouky použití špaldové mouky celozrnna houska

Zapomněl/a jsem heslo