

Celozrnné housky bez použití bílé mouky
Suroviny cca 7 housek
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 185 ml vlažné vody
- 1/2 balení sušeného droždí
- sůl
- semínka sezam mák kmín
- vejce
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny ve velké míse pořádně propracujeme. Mísu na 45 minut - 1 hodinu odložíme na teplé místo a necháme těsto kynout.
Poté těsto opět propracujeme, hněteme a rozválíme na vál.
Rozdělíme asi na 7 kousků a vytvarujeme houstičky.
Houstičky dáme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínkami.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-30 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celozrnné housky bez použití bílé mouky
-
Těsto se šíleně lepilo. Musela jsem přisypat hodně mouky navíc, aby se z toho vůbec něco dalo tvarovat. Pečou se právě v troubě, tak snad budou i dobré, když to těsto bylo šílené.. Tak jsou dopečené a chutnají v celku dobře. Lepilo se taky těsto ještě někomu nebo jsem někde udělala chybu?
-
vanilka70:
já přeci nepotřebuji mít pravdu za každou cenu! Tvrdíš, že bílá mouka je jakákoliv pšeničná, tedy i ta celozrnná. Není, koukni na článek -Jaký je vlastně rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou?-
http://www.countrylife.cz/celozrnna-mouka -
jinak recept chválím není tam cukr ani tuk za mne +
-
cathleen: už bez komentáře to bychom se mohli dohadovat do nekonečna jen jsem hledala recept kde nebude pšeničná mouka toť vše at si tam každej dá co mu chutná třeba cihly ty jsou červené
-
vanilka70: vidělas někdy celozrnnou mouku?
Bílá rozhodně není, věř mi
-
cathleen: jak zní název bez bíléééé mouky čili např... žitné atd...pak by to bylo bez bílé mouky tento bohužel není bez bílé mouky jak zní název bohužel
-
vanilka70: Monika má název zcela správně.
Bílá mouka je např.hladká, polohrubá....tahle je prostě celozrnná, o lepku (pokud dobře čtu) není nikde ani slovo. -
tak to mě dostalo bez použití bílé mouky a pšeničná je co ?to je Bílá mouka jen tak pro pořádek kdyby někdo nevěděl normálně s lepkem i když název zní celozrná ještě není zdravá ...
-
Zdravím, místo sušeného droždí jsem dala čerstvé 10g,ale těsto mi ani po 4 hodinách nenakynulo
zkusím příště sušené nejspíš je to v tom.Jinak dík za jednoduchý recept
-
Nee vejcem se jen potírají vytvořené bulky
Rozválet jsem myslela do šišky -
Moncaxxx:
"Všechny suroviny ...." včetně vejce a semínek? Nebo vejce a semínka se dávají jen navrch?
proč se těsto má rozválet? - neřekla bych, že bulky vykrajuješ.