Kuřecí řízky v"Hrašce"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut+marinování přes noc 2 porce Drůbeží maso 22 názorů

Suroviny

2 větší kuřecí stehna
na marinádu:
200 ml kefíru
1 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 kl grilovacího koření
1 prolisovaný stroužek česneku
na obalení
6 pl vychucené hrachové směsi Hraška na obalování
na těstíčko
120 ml studené vody
80 g vychucené hrachové směsi Hraška na obalování/zakoupíme ve zdravé výživě,lékárně,nebo na farmářských trzích
1 pl lněného semínka
1 pl sezamového semínka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu.

  2. Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a obalíme v Hrašce.

  3. Namáčíme do těstíčka, které jsme si podle uvedených surovin vidličkou rozmíchali v hlubší misce a na rozehřátém tuku smažíme na mírném plameni z každé strany zhruba 10minut do zlatavé barvy.
    Já jsem podávala se šťouchanými brambory s kouskem másla s mrkví a natí lahůdkové cibulky.

Poznámka

Pokud nemáme Hrašku, maso po vyjmutí a osušení z marinády obalujeme přímo v jemné strouhance do které přidáme trošku soli, 1pl hladké mouky, 1pl lněného a sezamového semínka a 1kl červené sladké papriky.Tuto směsku používám i na řízky z vepřového masa, většinou z krkovičky.

Dodatečně pro zájem o Hrašku přikládám odkaz,kde lze zakoupit,případně objednat tento produkthttp://www.hraska.cz/index.php/kde-nakoupit/intern...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízky v"Hrašce"

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    miroslav: Já jsem postupovala podle návodu na sáčku s Hraškou( na těstíčko 120ml vody+80g hrašky),semínka jsem si přidala:-)
    Mrzí mě,že se Vám to nepovedlo:-(Chyba může být v pánvičce,je taky možné,že jste měl málo rozpálený tuk...mě se někdy přichytává ke dnu i obyčejný trojobal.
    Děkuji za komentář i dotaz:-KSnad příště,pokud ještě nějaké bude,se Vám řízky podaří usmažit bez problému:-8

    Odpovědět

  • miroslav miroslav(neregistrovaný)

    Obalil jsem kuřecí prsa v hrašce husté jako hořčice ale těstíčko se mi připalovalo na dno pánve,zkusil jsem to ještě jednou a bylo to to samé,kde jsem udělal chybu,poraďte.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:..jako vždy skvělé dílko,krásné foto:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    tak to musí být dobré v Hrašce už jsem taky obalovala:yes::yes:+15

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61::-D:-D:-DDanuško díky za komentík i upozornění;-)Vidíš to mě nenapadlo,že by to mohlo být chápáno i takto:-DJdu na to-každý jsme jednou začínali:yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko, řízečky vypadají a chutnějí náramně:yes::-D hrašku už jsem také vyzkoušela a rodina ji přijala bez námitek (jen já tam tu trošku česneku prostě cítím a je mi nedobře - no nic nebudu to polykat)
    Aničko prosím oprav si tu dobu smažení máš tam 10x10 minut zkušení pochopí, ale začínající kuchařinky budou ty řízečky 10x obracet a smažit 100 minut.Díky:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ani nevíte,jak jste mě všichni svými velice hezkými komentáři potěšili:-8:-K:-K:-KMoc děkuji:yes:
    Jani R.já ty semínka používám moc často do obalovky i do jiných jídel.Moc nám chutnají a je to takové barevnější:-8:-)
    Rebi,nemám slov:-8:-8Dostala jsi mě;-)děkuji Ti:-K
    Hraška je hraška jak píše Janka R.:-))Dokud jsem neznala Toprecepty,neměla jsem ani páru,že něco takového existuje:-8Pak jsem ji tady v několika receptech viděla,ale v obchodech nikde.Narazila jsem na ni až na srazu Topreceptů v Koměříži ve Květné zahradě na Framářských trzích.Měli ji i v kilovém balení a já nenasyta jsem se ulakotila a Hrašku na obalování jsem si koupila 2 x a 1 kilečko na zahušťování.Je to fakt bomba a mě se s ní velice dobře vaří:yes:
    Do poznámky pod receptem jsem ještě teď dodatečně přidala odkaz,kde se dá sehnat.Jinak jsem se ptala i u nás v lékárně-je možnost si objednat i u nich a do dvou dnů je dodání.Tak vyzkoušejte lékárny v místech svého bydliště.
    Jinak ještě k receptu samotnému-zkoušela jsem takto smažit i vepřové řízky,ale ty se musí dělat o něco dýl a těstíčko tvrdne,tak nedoporučuji.Jedině z minutkového vepřového,ale to je zase podle mě škoda na takovou úpravu:-)
    Ještě jednou všem moc díky:-K:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Aničko, hrašku neznám, ale musím se po zhlédnutí tvých fotek po ní podívat. Máš je strašně žravé:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Aničko, oči mi přitáhla tvoje moc zdařilá fotka, o kvalitním papání na ní nepochybuji:yes::-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • Markitek Markitek

    Jaaja:aha, to se můžu také podívat, dík :yes:

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    U nás mají hrašku jenom ve zdravé výživě

    Odpovědět

  • Markitek Markitek

    ahoj, chci se zeptat, ve kterém oddělení supermarketu to tak hledat, vůbec to neznám a mám na to chuť;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anni, toto bude náramná dobrota:-8:-p:-):yes::yes:
    vynikající suroviny na marinádu:yes::yes: pikantéerie náramná, můj oblíbený zázvor nechybí;-) a Hraška je skvělá:yes::yes:
    ty taky:-K:-K tvé recepty a fota jsou ozdobou TOPek, díky:-K:-K
    P.S. a já dnes jen salát:-( zato s výborným vejcetem od Jarušky:-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ani, to musí být dobrota, ale já hrašku a její chuť neznám a jak tak čtu stále a dokola i na jiných receptech, musí být dobrá a každý jí chválí-budu jí muset koupit;-) Ovšem 8.boda ti dávám hned:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zdravé řízky obalování v hrašce kuřecí řízek v hrašce farmářský řízek obalování řízků zdravý řízek farmářské řízky řízek v hrašce naložené kuřecí řízky jak obalit řízek zdravě kuřecí v hrašce kuřecí řízky řízky s hraškou maso obalené v hrašce haška na obalování kureci rizky zdrave jak obalovat v hrašce zdravě kuřeci řízky v hrašce kuřecí maso v hrašce

Zapomněl/a jsem heslo