Korejské Bulgogi z hovězí veverky s jasmínovou rýží a arašídy

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + 24 hodin naložení 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

1,3 kg hovězí veverky
1 sklenice omáčky Bulgogi
2 polévkové lžíce sezamu černý/bílý
2 polévkové lžíce smažené cibulky
5 polévkových lžic neloupaných arašídů – natural
1 polévková lžíce sezamového oleje
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí veverku očistíme a zbavíme střední šlachy. Vzniklé porce masa nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, smícháme s omáčkou Bulgogi a sezamovým semínkem. Necháme uležet v chladu, ideálně 24 hodin.

  2. Poté rozpálíme pánev Wok a na trošce sezamového oleje restujeme, dokud se nevyvaří skoro všechna tekutina, kterou masou pustí. Mezitím v rýžovaru uvaříme jasmínovou rýži, kterou osolíme, přidáme restovanou cibulku a neloupané arašídy. Po dovaření rýže vše společně promícháme a servírujeme s hovězím masem.

  3. Zdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Korejské Bulgogi z hovězí veverky s jasmínovou rýží a arašídy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bulgogi omáčka

Zapomněl/a jsem heslo