Datlovo-sezamové sušenky (bez lepku)

Ze zdrave vyzivy Kuchařka: Ze zdrave…

Dietní recepty , Bezlepkové 2 názory

Suroviny

hrst datlí
hrst sezamu
hrst a něco pohankové mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si výkonným mixérem umixujeme datle na kaši. Tu zasypeme hrstí pohankové mouky a sezamovými semínky a ručně hněteme, přisypáváme mouku či sezam podle chuti a konzistence těsta. Musí být akorát, aby se dalo rozválet za použití pohankové mouky na vále, aby se nelepilo příliš na váleček (ale lepit se bude, s tím počítejte).

  2. Vyválejte tenký plát a vykrajujte sušenky. Sušte ve své sušičce podle svých zkušeností nebo, jako já, v pootevřené troubě na nejnižší teplotu asi hodinku. Také záleží, jak hrubé budete sušenky mít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Datlovo-sezamové sušenky (bez lepku)

Tématické fráze: datlovo orechove susenky susenky s datlemi a sezamem recept pohanková mouka susenky sezamove recept cizrnove susenky s datlemi recept na susenky cookie bez lepku datle bez lepku recept sezamové sušenky s medem recept