Cinnamon butter
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrníčku nasypeme 1 polévkovou lžíci cukru a stejně tolik skořice mleté, 3 až 4 lžíce másla. Vše smícháme a přemístíme do menší mističky. Mističku se směsí ozdobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrníčku nasypeme 1 polévkovou lžíci cukru a stejně tolik skořice mleté, 3 až 4 lžíce másla. Vše smícháme a přemístíme do menší mističky. Mističku se směsí ozdobíme…
rybíz přelijeme vařicí vodou s octem (1/4 + 1/4) po chvilce přeedíme do kastrolu nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr, zamícháme a nasypeme rybíz a koření. cca 10 min…
Vodu s kořením přivedeme k varu, odstavíme a vhodíme sáčky s čajem, přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 4 - 5 minut vyluhovat. Sáčky a koření vyjmeme, přidáme víno,…
Jablka oloupeme, zakapeme citronovou šťávou a švestky vypeckujeme. Asi 200 g ovoce pokrájíme na kousky, dáme stranou a ostatní rozmixujeme nebo umeleme. Pak ovoce znovu…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka…
Zeleninu nakrájíme na větší dílky. Na dno papiňáku dáme nerezovou podložku a vložíme všechnu zeleninu, sůl, ocet a koření, které pro snadnější vybrání vložíme do vajíčka…
Hrušky zbavíme jaderníkov, umyjeme, podlejeme trochou vody (množstvo podľa šťavnatosti hrušiek), pridáme narezané citróny, klinčeky a celú škoricu a varíme, kým hrušky…
Jablka oloupeme, vypíchneme středy, naskládáme do menšího kastrůlku, přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, až jsou jablka měkká, ale nesmí se…
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Naprostá rychlovka, která nádherně zahřeje i bez alkoholu :-) Všechny suroviny vložíme společně do redlíku a přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen na minimum a cca 5…
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…
Drobně nakrájený zázvor, hřebíčky a polámanou skořici povaříme asi 20min ve vodě. Slejeme, osladíme medem a ten, pro koho je čaj příliš "ostrý", si jej může zředit…
Bílé víno svařte s džusem a kořením. Podle uvážení zvolte poměr mezi vínem a džusem. Doporučený jsou dva díly vína a jeden díl džusu. Zvlášť rozmíchejte med s citronovou…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého papiňáku(8litrů, nebo rozdělíme do dvou menších). Přidáme všechno koření, nejlépe ve vajíčku na luhování čaje,…
Kuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a…
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú…
Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme…
Prsa omyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky a naložíme na 2 hodiny do marinády do chladna. Na wok pánvi na rozpáleném oleji osmahneme pár vteřin skořici a tobolky kardamonu,…
Hrušku oloupeme, překrojíme napůl a vyřízneme jadřinec. Dáme do kastrólku s vodou, do které přidáme cukr. Hruška by měla být celá pod vodou. Přidáme skořici,badyán a…
Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu. Maso také nakrájíme na kousky. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…
Nejdřív si dáme vařit suš. švestky, po chvíli přidáme zbytek a vaříme. Ochutnáme, jak je to měkké, a teplé podáváme jako přílohu.
Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Kalendář vánočního pečení 2022: Kdy se pustit do pečení perníčků, kdy zadělat na linecké a jak na krémy? Přehledný manuál + recepty
Voňavé jahodové drinky: Vyzkoušejte frappé, vanilkový koktejl nebo slaďoučký likér
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?