Švestkovo-jablečná marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenŠvestkovo-jablečná marmeláda se skvěle hodí na snídaňový chléb, do dezertů nebo jen tak na lžičku. Dopřejte si trochu tohoto voňavého potěšení, které vám doma vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Švestkovo-jablečná marmeláda se skvěle hodí na snídaňový chléb, do dezertů nebo jen tak na lžičku. Dopřejte si trochu tohoto voňavého potěšení, které vám doma vytvoří…
Plný chuti zralých rajčat, voňavého koření a jemného nádechu sladko kyselosti, přinese vašim pokrmům jedinečnou domácí kvalitu. Ideální k hranolkům, grilovanému masu…
Levandule patří k aromatickým rostlinám s nezaměnitelnou vůní. Pokud patříte mezi milovníky této bylinky, můžete z ní připravit mimo jiné i sirup, někdy také označovaný…
Využijte sezónu rebarbory a připravte z této zdravé zeleniny kompot ochucený skořicí. Můžete si ho vychutnat hned po vychladnutí, nebo ho zavařit a využít jako příjemné…
Sladký broskvový kompot se skořicí a hřebíčkem provoní celou kuchyň a uchová chuť léta na zimní dny. Příprava je jednoduchá - jen ovoce, trocha koření, cukr a horká voda…
Máte na zahrádce letos víc hrušek a nevíte, co s nimi? Uvařte z nich hruškový džem. Můžete jej ozvláštnit přidáním nektarinky či ostružin a doplnit aromatickým kořením.…
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…
S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…
Hrušky jsou u nás velmi tradičním ovocem, které je velmi dobré čerstvé, ale zároveň z něj můžete zpracovat mnoho různých pochutin. Jednou z nich je také džem. Přidejte…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na pekáč, přidáme cukr, koření, případně rum.Vše promícháme a dáme péct. Každých 10 minut promícháme…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Nejprve uvaříme rýžovou kaši. Dáme do hlubší pánve nebo hrnce rozehřát máslo a na něm asi 3 minuty restujeme rýži, poté přidáme nakrájené sušené ovoce (já dala sušené…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme. Z…
Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici,…
Lze použít celá stehna, horní část nebo samotné paličky. Omyté osušené maso osolíme, opepříme a dáme opéct do horkého oleje v hluboké pánvi. Vkládáme nejprve kůží dolů a…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou…
Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu. Vše zasypte cukrem a nechte ho…
Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20min. Poté necháme vychladnout. Zatímco se pomeranč vaří, svaříme…
Ledová čokoládová terina: Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích. Začneme hořkou čokoládou a nalejeme…
Do misky dáme plátky zázvoru, česnek, skořici, pepř, cukr, badyán, sojovou+rybí omáčku, kuřecí vývar. Vše dobře promícháme. Omyté a osušené maso dáme do pekáče,…
Náplň: Z citronu škrabkou oloupeme několik proužků kůry bez bílé části a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme společně s vodou do většího kastrolu. Jablka oloupeme,…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…