Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořice celá - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Exotické jehně

Exotické jehně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…

gurmanka

100 min

Levandulový med (sirup)

Levandulový med (sirup)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Levandule patří k aromatickým rostlinám s nezaměnitelnou vůní. Pokud patříte mezi milovníky této bylinky, můžete z ní připravit mimo jiné i sirup, někdy také označovaný…

hosta

30 min

Rebarborový voňavý crumble

Rebarborový voňavý crumble

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Vyzkoušejte ji v tomto křupavém dezertu s máslovou drobenkou. Skvělou vůni mu dodá badyán, skořice a…

1974andrea

40 min

Ledový čaj

Ledový čaj

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Domácí ledový čaj s ovocem a limetkou je to pravé letní osvěžení. Před podáváním ho nezapomeňte důkladně vychladit. Voní skořicí, ovocem a citrusy. Skvěle se hodí na…

--ReNi--

15 min

Ovíněné švestky

Ovíněné švestky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…

Danca

90 min

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Domácí bezinkový sirup je lahodně sladký a aromatický nápoj, který zachycuje plnou chuť černého bezu. S jemnou příchutí skořice se skvěle hodí do vody, limonád nebo čaje…

poslirecept

60 min

Zimní ovocný čaj - vařený

Zimní ovocný čaj - vařený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…

cathleen

55 min

Horký citronový čaj s celým jablkem

Horký citronový čaj s celým jablkem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Připravte si doma horký ovocný čaj s vůní citrusů, jablek a koření. Přidat do něj můžete i kousek řízného zázvoru. Za pár korun tak vykouzlíte nápoj, který vás postaví…

Merylas

30 min

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Rebarborová miska s jahodami a mátou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom…

zizala

20 min

Svařené víno na Vánoce

Svařené víno na Vánoce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Svařené víno, lidově řečeno svařák, není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho snadno můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém…

Paveldort

25 min

Perníkový sirup

Perníkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…

sabipupp

2880 min

Draculovy hrušky

Draculovy hrušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, a oloupala…

Jablečné flameri

Jablečné flameri

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Oloupaná a pokrájená jablka spolu se skořicí a hřebíčkem povaříme (rozvaříme) v asi půllitru vody a přiměřeně osladíme. Potom je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory…

Pikantní hrášková rýže

Pikantní hrášková rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…

arrefeena

15 min

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…

Teplý kompot

Teplý kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdřív si dáme vařit suš. švestky, po chvíli přidáme zbytek a vaříme. Ochutnáme, jak je to měkké, a teplé podáváme jako přílohu.

1 5 6 7 8 9 12