Ledový čaj
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí ledový čaj s ovocem a limetkou je to pravé letní osvěžení. Před podáváním ho nezapomeňte důkladně vychladit. Voní skořicí, ovocem a citrusy. Skvěle se hodí na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí ledový čaj s ovocem a limetkou je to pravé letní osvěžení. Před podáváním ho nezapomeňte důkladně vychladit. Voní skořicí, ovocem a citrusy. Skvěle se hodí na…
Domácí bezinkový sirup je lahodně sladký a aromatický nápoj, který zachycuje plnou chuť černého bezu. S jemnou příchutí skořice se skvěle hodí do vody, limonád nebo čaje…
S pečeným čajem se setkáváme poměrně často. Vyzkoušejte jeho vařenou variantu. Jejím základem jsou černé bobule, jako jsou ostružiny, josta či bezinky. Ty doplníme o…
Rybíz s cukrem a kořením vaříme asi 10 minut, ke konci přidáme rum a nalijeme do suchých sklenic, které ihned obrátíme.
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
1-Vsade je vela receptov na tuto fantasticky Vietnamsku polievku ale vacsina zabuda ze tajomstvo tejto polievky je v jej zakladnej surovine hovadzom vyvare. Takze ziaden…
Smícháme cukr, hřebíčky, skořici, ovoce. Pečeme 20-30 min. na 170°C. Potom do horkého rumu - zamícháme a plníme do sklenic. Obrátíme dnem vzhůru.
Důkladně kartáčkem očistíme a omyjeme veškeré citrusy (pokud nejsou bio). Mandarinky celé oloupané přepůlíme a rozdělíme na plátky, pomeranče a grapefruity oloupeme a…
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr…
Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy. Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší…
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Naprostá rychlovka, která nádherně zahřeje i bez alkoholu :-) Všechny suroviny vložíme společně do redlíku a přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen na minimum a cca 5…
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do…
Bílé víno svařte s džusem a kořením. Podle uvážení zvolte poměr mezi vínem a džusem. Doporučený jsou dva díly vína a jeden díl džusu. Zvlášť rozmíchejte med s citronovou…
Kuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú…
Víno nalijeme do kastrolku, přidáme jablečnou šťávu, koření, skořicový cukr a zahřejeme k bodu varu (nesmí vařit !). Přilijeme rum a promícháme. Mezitím si omyjeme…
Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme…
Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu. Maso také nakrájíme na kousky. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme…
1) Všech pět ingrediencí dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob v mléce, chvíli ještě mícháme a vypneme. Podáváme horké ozdobené…