Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

3 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa (cca 500g masa)
500 g soli
citronová šťáva
5 bílků
šalvěj (nejlépe čerstvá, já měla jen sušené listy)
4 řapíky celeru
lžíce másla
troška smetany
3 stroužky česneku
špetka mleté skořice
1 kousek celé skořice
sůl
pepř
brambory
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pokapeme citronem, poklademe lístky šalvěje a položíme na pečící papír v pekáčku. Smícháme 0,5 kg soli s pěti bílky a tuto směs navrstvíme na prsíčka a dáme péct na 30-40 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

  2. Zatím si nakrájíme na slabá kolečka syrové omyté neoškrábané brambory a na rozpáleném oleji v pánvi z nich vytvoříme dokola vějíř a z obou stran opečeme. Uznávám, že to moc dobře nejde otáčet, pomohla jsem si talířem a i tak to moc nedrželo v sobě, asi špatný druh brambor.

  3. Na další pánev dáme máslo, na něm orestujeme pokrájený řapíkatý celer a trochu posekanou šalvěj, osolit, opepřit. Přidáme trochu mleté skořice a jeden kousek celé skořice. Přilijeme trochu smetany a přidáme utřené 3 stroužky česneku.

  4. Po vytažení masa z trouby, vysvobodíme prsíčka z krusty, nakrájíme na plátky, položíme na omáčku a maso ještě pokapeme citronem.

Poznámka

Zdroj: maďarský kuchař na TV Paprika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronové kuře pečené v soli s omáčkou z řapíkatého celeru

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavé jídlo;-)Recept se mi líbí:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zuzun: Kedysi som to robila dosť často, tá soľ za to stojí. To kurča je pečené ako v hline, soľ sa vypáli. A soľ kúpiš v obchode, ak ju treba. ;-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Nekde jsem videla to kure zahrabat do samotne soli bez bilku, pry je to jako pecene na otevrenem ohni. Jeste jsem to nezkusila, nemam doma tolik sole:-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Tanicka: mela by zabrant vysuseni masa, mělo by byt stavnate a plne chuti a prekvpive ne slane :) Často s to pouziva při priprave ryb.

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Mně se to líbí, ale jaký účel ta má přesně ta krusta..??

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    :-D:-D já si říkal : k čemu ty knedlíky.....:-D a to jsem jen blbě koukal:-D ukládám a dáváme bod:yes:

    Odpovědět

  • Nadja:Jenom se spolu smíchají, sníh to není

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Moc zajímavý receptík - Petro, ty bílky se solí jen smícháš, nebo trochu našleháš - na fotce mi to připadá jako ne zcela tuhý sníh. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na řapíkatém celeru kuře na soli s citrónem pecene v soli pečené kuře na citronu kure, rapikaty celer kuře a řapíkatý celer pecene kure rapikaty celer omacka z řapíkatého z pečeného celeru celer a citronová kuře na citronové omacce řapíkatý celer recepty recept kuře pečené na soli pecene kure s citronem pecene kure s citronem kure na rapikatem kuře řapíkatý celer pečené citronové kuře kuřecí steak na řapíkatý celer recepty pecena kuřecí prsa na citronu kuře a řepikatý celer