Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: v papiňáku do 60minut 5-6 porcí Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe 1 celý sval)
300 ml hovězího vývaru (pokud nemáme, podlijeme horkou vodou)
200 ml sladké smetany
1 plátek másla silný cca 2 cm
1 lžíce oleje
2 větší cibule
3 kaki
1/4 bulvy ze středně velkého celeru
Do sítka (vajíčka) na louhování čaje vložíme:
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 cm celé skořice
Dále budeme potřebovat:
sůl
citronovou šťávu na dochucení
niť (na utažení masa)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, lehce osolíme a pro lepší držení tvaru ho utáhneme nití.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji s máslem restujeme nadrobno nakrájené cibule, až zesklovatí. Vložíme maso, které necháme ze všech stran prudce osmahnout. Podlijeme vývarem, přidáme vajíčko s kořením a oloupané kaki s celerem, nakrájené na větší kousky.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme podle velikosti masa 50-60 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a měkké maso zbavené nití uchováme v teple.

  5. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme a necháme 2 minuty provařit. Maso nakrájíme na porce a podáváme s knedlíkem.

Poznámka

Pokud se nebojíte experimentovat s ovocem, zeleninou a šťavnatým masem, vřele doporučuji vyzkoušet. Zvláště po uležení do druhého dne má jídlo velice příjemnou chuť.

Na přílohu byly hrnkové knedlíky se smaženým hráškemhttp://www.toprecepty.cz/recept/41582-hrnkove-kned...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce

  • jarka skrobakova:Dana61:Jaruš,Danuš děkuji:-*:-K


    cathleen:Ivi,nemáš"jiné"chutě;-)Kaki,jen tak samostatně podušené je opravdu nevýrazné chuti.Proto jsem na dochucení přidala celer a uvedené koření:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Drahuško to je krása a ty knedlošky :-!:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    velmi zajímavý receptík:yes: a božský pohled na papáníčko;-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nevím, jestli mám "jiné" chutě, ale mně vařené kaki připadá velice nevýrazné. Asi jako marmeláda z broskví (oproti meruňkové zcela mdlá).
    Jako Danca i zizala - jedině čerstvé :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Danca:Nejsem závistivý člověk;-)ale to Ti Danuško vážně závidím:-8Já ovoce,ani zeleninu v syrovém stavu nesmím,tak ty manželovy"velkonákupy"zpracovávám alespoň takto:-DAle někdy ten plátek kaki,které mi moc chutná,také"sežeru"zasyrova:-*

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Danca: :-)) A dobře děláš, ono je pěkně zralé zasyrova nelepší ;-):yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Drahuško, Ty s tím kaki teda kouzlíš:-O:-). Už několikrát jsem chtěla některý z těch receptů vyzkoušet, mám ale problém: pro ten účel koupené kaki pokaždé s odpuštěním "sežeru" zasyrova:-//:-D:-D.

    Odpovědět

Tématické fráze: celerovo smetanová omáčka recepty nelepší omáčka recept k masu omacka s kaki osmahnout kaki omačka

Zapomněl/a jsem heslo