 
	
Řezníkovi ptáčci
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa…
	
			 
	
Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem. Každou porci takto ochuceného palce…
	
			 
	
Ľadvinky dobre očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu a klobásu nakrájame na kolieska, slaninu tiež na kocky. Na ihly striedavo napichujeme kúsok ľadvinky, koliesko…
	
			 
	
Maso umeleme na masovém mlýnku, uzenou slaninu pokrájíme na malé kostečky, sýr nastrouháme na jemném struhadle, kapii a 1 cibuli nakrájíme na kostečky, druhou cibuli na…
	
			 
	
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
	
			 
	
Všetky suroviny na cesto dobre prešľaháme. Vo waflovači pečieme wafle. Upečené udržiavame v teple.Slaninu nakrájame na tenké plátky a na suchej panvici vyškvaríme.Wafle…
	
			 
	
	
			 
	
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na…
	
			 
	
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátok položíme 4 umyté listy medvedieho cesnaku, kúsok Eidamu, kúsok Hermelínu, zvinieme, obalíme slaninou. Ukladáme…
	
			 
	
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.Přimícháme…
	
			 
	
Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše…
	
			 
	
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme 10 min v malom množstve vody a potom ho spolu s vodou rozmixujeme. Tri lyžice odoberieme na rezance.V inom hrnci orestujeme na kocky…
	
			 
	
Omyjeme králičí stehna, prošpikujeme slaninou. Mírně osolíme a do pekáčku na dno rozprostřeme nakrájené houby a zbytek (na kostičky nakrájené) slaniny. Pokmínujeme a …
	
			 
	
Veľký plát alobalu potrieme jemne olejom a uložíme naň horné stehná tesne vedľa seba.Na každé stehno dáme plátok slaniny a potom na ne ukladáme na kolieska nakrájanú…
	
			 
	
Telecí řízky opatrně naklepeme, nařízneme a pak potřeme všechny plátky Dijon hořčicí a opepříme. Poté na opepřené plátky, potřené hořčicí, pokládeme plátky tvrdého sýra…
	
			 
	
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
	
			 
	
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
	
			 
	
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu vyškvariť. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, narezané paradajky, na…
	
			 
	
Zemiaky a batáty očistíme a narežeme na plátky asi 5 mm hrubé. Slaninu nakrájame na tenké plátky hrubé asi 3-4 mm.Do olejom vymasteného pekáčika ukladáme striedavo…
	
			 
	
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
	
			 
	
Na pánev dáme olej a trochu na něm opečeme uzenou slaninu (kvůli výsledné chuti a vůni pokrmu, ale tento krok můžeme vynechat). Na pánev přidáme pokrájené uzené maso…
	
			 
	
Recept je pro velký 8 litrový tlakový hrnecPřímo v hrnci na rozpuštěné slanině zpěníme cibulku.Všechno maso nakrájíme na drobné kousky. Taktéž všechnu zeleninu a…
	
			 
	
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
	
			 
	
Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…
	
			 
		
	
			 
		
	
			