Šťouchaná dýně se slaninkou

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20 nebo 60 minut (podle způsobu tepelné úpravy) 13 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20 nebo 60 minut (podle způsobu tepelné úpravy) 13 názorů

Suroviny 4 porce

dýně hokkaidó nebo dužnina z oranžové dýně
sůl
pepř
1 PL másla
250 g uzené slaniny
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostky a buď uvaříme v páře nebo upečeme v troubě doměkka (v páře je za cca 10 minut hotová, pečení v troubě trvá přibližně 45minut).

  2. Mezitím roztavíme slaninu, přidáme proužky cibule a společně opečeme do zlatova.

  3. Měkkou dýni vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme máslo a rozšťoucháme naprosto stejně, jako při přípravě šťouchaných brambor.

  4. Servírujeme posypané opečenou slaninou s cibulí.

Poznámka od kuchařky

Protože dýně je nasládlá, podávala jsem k pokrmu ještě kyselé okurky. Určitě by šel i salát z čerstvého kysaného zelí...

Komentáře k receptu Šťouchaná dýně se slaninkou

Tématické fráze: recepty z dýně štouchaná dýně se slaninou dýně hokaido a uzená slanina kapustičky recept dýně šťouchaná s cibulkou stouchana dýně máslová dyne v pare stouchana z maslova dyne dýně zapečená se slaninou uprava šťouchaných brambor recepty buchta z máslové dýně v pekárně zelí ze špagetové dyne štouchané brambory s hokkaido tepelna uprava dyně hokaido stouchane brambory s dyni