Hovězí grill-burger
Recept ještě nebyl hodnocenNad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
V míse rozmačkáme máslo, přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a řádně promícháme.Pak přidáme sýr, uzeninu a nějaké koření - já použila sušený rozmarýn, tymián a…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Podle tohoto podrobně popsaného návodu si snadno tento pokrm uvaříte. Oproti ostatním kuřecím drobům jsou srdíčka čistou svalovinou a neobsahují nadbytečný tuk. Jsou tak…
Houba, nabitá vitamíny a minerály, posiluje imunitu a zdraví. Řeč je o hlívě ústřičné, jednoduše připravené na česneku, opečené s chlebem do křupava. Jednoduchý,…
Šťavnatá hovězí roštěná na okurkách a hořčici s uzenou slaninou a uvařenou tarhoňou je sytým jídlem, které zahřeje nejen za chladných dní. Příjemná nakyslost okurek se…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Slovenské halušky z mouky, které se obyčejně podávají jako přílohové, můžete obohatit zakysanou smetanou, strouhaným sýrem a pažitkou. Pro masovou variantu přidejte…
Jakmile se spojí brambory a houby, můžeme se těšit na chutný výsledek. Stačí, když přidáme pár dalších surovin a čerstvé bylinky a pokrm zapečeme. Že je v jednoduchosti…
Kapustu nakrouháme, spaříme vroucí vodou a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej, nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovita. Přidáme…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Máte doma kousek vepřové plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s…
Rafinované balíčky z kuřecího prsního masa, vonící vypečenou slaninou s chřupavou vrstvou sýra a cibulky. To bude výsledek vašeho vaření podle našeho receptu. Stačí jen…
Ochutnejte tradiční specialitu z šťavnatého pečeného masa podávanou s knedlíkem a dušeným zelím. Tento pokrm, plný bohatých chutí a vůní, je skutečnou klasikou české a…
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.Cesto vyvaľkáme na tenko,…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem)…
Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…