Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Gemerské koule II.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 8. 2009 13:07

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 616 kJ / 1 820 kcal
Bílkoviny41,35 g
Tuky82,58 g
Vláknina23,86 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 946 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy217,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo jsem připravovala jako samostatný pokrm pro sebe, jak je v receptu, jen se zelím, ale manželovi jsem přidala pečené vepřové maso, které zbylo ze včerejška a místo osmažené cibulky jsem na polití použila výpek z masa.

Recept mám léta ze sady pohlednic. Autora neznám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

20. 1. 2021 15:42

Tonja: to je úplně jednoduché. Třebaže se u nás peklo hodně, určitě jsem po příchodu z práce neměla chuť zadělávat třeba na dukátové buchtičky atd. Taková jídla si dával manžel v práci, když byl ještě zaměstnanec. Až když pracoval z domu, skladba obědů se trochu změnila. Myslím, že dnes to má většina pracujících kuchařek stejně. Ne, že by primárně neuměly nebo nechtěly dělat sladká jídla, ale priority jsou jinde. Hlavní je dobře a rychle nasytit:-D:-D

Tonja

19. 1. 2021 23:41

mirca75: Čtu komentáře a všiml jsem si, že když (nejen Vy, ale spousta dalších kuchařek) přidává navíc ještě kus masa, svádí to na manžela. Jakoby chlapi byli samí masožrouti. Když jsem ještě chodil do práce a firma objednávala obědy, právě chlapi si objednávali častěji sladká bezmasá jídla než ženy. A potvrdila to i firma, která obědy vařila pro vícero firem. Také u nás doma maso vyžaduje manželka více než já.

janky3 janky3

19. 1. 2021 18:32

spagetka: Moje mami dělala blbouny jako větší kynuté koule, roztrhla je po vyndání z hrnce nahoře a polila je teplými borůvkami, jahodami i meruňkami a omastila máslem. Co právě bylo. Někdy i jahodovým džemem s kusy jahod. Nebylo to špatné, ale já bych potřebovala o moc víc toho ovoce, abych necítila kynuté těsto. Jako dítě jsem měla různé chutě a nechtě, ale musela jsem jíst všechno. Špenát mně obracel žaludek, ovšem vařený zdravě, :-8naučila jsem se ho jíst až ve školní jídelně. Byl to takový řídký kydanec, ale mně to chutnalo.

mirca75 mirca75

8. 8. 2009 08:46

Pipre:-)zajímavé jídlo(hlavně to těsto na "blbouny:-D) a myslím že by ho papal i můj manžel,ovšem asi jako tvůj by k tomu musel mít kus masa:-(;-),ale to nebude problém,vždy něco zbyde.Nafukuji oblíbené a zkusím nezapomenout:-D(tedy jestli sním vše co budu vařit,budu jako přerostlý melounek:-D)

pipre pipre

6. 8. 2009 15:59

Jejda, Jani, já nějak myslela, že píšeš ty:-)..Zmátlo mne, že si na ty pohlednice pamatuje..myslela jsem, že jsi je u mne viděla ty a že jsi je také měla:-) ..úplně jsem se zapomněla podívat, kdo to píše :-)..tím se omlouvám Špagetce, že jsem ji přehlédla :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 8. 2009 15:17

Pipre, sice spagetka není Jana:-D, ale asi ti rozuměla;-) Máš to moc hezé a moje slabá strana, tady ten druh vaření...Asi mi je příjdeš udělat:-)):yes:

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 8. 2009 13:36

Babenky ( ak vám to oslovenie nevadí ;-)), v každom prípade je to pekné slovo - blbouni:-D:-D:-D

maris maris

6. 8. 2009 13:34

U nás - teď mluvím ne o Praze , ale o východních Čechách, se říká blbouni kynutým knedlíkům se sladkou náplní.;-)

spagetka spagetka

6. 8. 2009 13:31

Iljuso - vidíš jak nemá cenu se dohadovat o názvu jídla - víš čemu se zas u nás říká "blbouni"? - kynutým knedlíkům s borůvkama ;-)

pipre pipre

6. 8. 2009 13:26

Terezko, také mám ráda staré recepty, které mnozí mladí vůbec neznají a které jsou i vzpomínkou na mé mládí :-) Všímám si i v televizi, že se kuchaři k těm receptům začínají vracet a to je dobře :-)

Iljusa Iljusa

6. 8. 2009 13:25

já ti nevím holka - říkáme jim tak lééééta;-)

pipre pipre

6. 8. 2009 13:23

Teď jsem se pořádně koukla na obal a jsou to recepty a rok vydání je 1988 :-)

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 8. 2009 13:22

Iljusa, to je od slova blbý?:-D:-D:-D

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 8. 2009 13:20

Pipre, ja viem, všimla som si, a som rada, že si ho vložila, lebo tie tvoje sú z varených zemiakov, také som ešte nerobila. Musím vyskúšať, ale určite budú dobré, také vecičky sú vždy chutné, máš bodíka, škoda, že sa dá dať len jeden. Mám rada recepty starých mám:yes:

pipre pipre

6. 8. 2009 13:20

Jani,já si fakt nepamatuji, možná víc jak 20 let :-) Jsou ze sady pohlednic pod názvem "Tradiční slovenská jídla"

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gemerské koule gemerské gule cukrovi melounky gemerské knedlíky bramborove koule gemerské kuličky slovenské gule - koule bramborove koule cukrovi gemerské jiedla slovenské bramborové koule gule slovenske jidlo gremelské koule melounky-cukroví kynuté bramboračky koule gemerské gule recept gemelské koule gemeské koue bramborová koule cukroví gemerské gule-recepty gemerské gule recepty

Suroviny: brambory, slanina uzená, vejce, sádlo, mouka hrubá, cibule, pepř, sůl, majoránka, česnek, mouka hladká

TopRecepty.cz

Gemerské koule II.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32OR