Kedlubnové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Maso nakrájíme na plátky silné jako na řízky, ale nenaklepáváme ho. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.Narovnáme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe na kolečka…
Skvělý podzimní pokrm z jednoho pekáčku, který vám ušetří čas a skvěle si pochutnáte. Slanina a niva dýni výborně ochutí. Pokrm můžete jíst jen tak se zeleninovým…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a tu osmahneme jen do sklovita. Přidáme brambory, které buď nakrájíme na menší kostky nebo…
Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny. Spracujeme a formujeme…
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme. Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se…
Omytou a odblaněnou kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny, druhou polovinu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a kližku ze všech stran orestujeme. Vše vložíme do…
Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.Do papiňáku na rozehřátý…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Hovězí roštěná v pekáčku se slaninou a cibulí bude perfektním víkendovým obědem. Stačí vše naskládat do pekáčku a nechat péct. Chutě se propojí a maso se po upečení bude…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Tradiční regionální pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatství chutí jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Podávají se s opraženou cibulkou, slaninou nebo…
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Připravíme pekáček, ve kterém cibuli, slaninu, papriku a hořčici promícháme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.Na cibuli…
Tento recept dokonale propojuje jedinečnou chuť jater a slaniny, které se pozvolna dusí s mrkví, hráškem a jablkem. Tyto ingredience nejen obohatí pokrm svou chutí, ale…
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hod. prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem)…
Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, koření, zakápneme olejem a promícháme. Necháme stranou.Slaninu nakrájíme na malé…
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…