Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme. Srdce…
Na dno tlakového hrnca rozložíme na menšie plátky nakrájanú slaninu.Na ňu nasypeme na kolieska narezaný pór a položíme osolené kuracie stehná.Po povrchu stehná posypeme…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Cukete odrežeme vršok a vyberieme semená. Vršok nakrájame na maličké kocôčky. Do vydlabanej cukety dáme nakrájanú slaninu a buď v rúre nebo v mikrovlnke pečieme domäkka.…
Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…
Hríby namočíme na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, slaninu na prúžky a chilli papričku na jemno. Na rozohriatom oleji v hrnci…
Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme. Vařenou rýži promícháme s mletým masem a vejcem, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směsí naplníme papriky. Slaninu…
Batáty oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silnější hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým množstvím oleje. Stačí jen maličko, jen tolik, aby na batátech dobře drželo…
Hovězí roštěná v pekáčku se slaninou a cibulí bude perfektním víkendovým obědem. Stačí vše naskládat do pekáčku a nechat péct. Chutě se propojí a maso se po upečení bude…
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme)…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Připravíme pekáček, ve kterém cibuli, slaninu, papriku a hořčici promícháme. Podle chuti dosolíme a dopepříme.Na cibuli…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ) . Opatrne…
Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky. Co ještě koupit ukáže pohled do spíže -…
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem…