Kuře na paprice na způsob paprikáše
Recept ještě nebyl hodnocenKuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Kuřecí paličky jsou báječnou volbou. Jde o jednu z nejšťavnatějších částí kuřete, která se ani při delší tepelné úpravě nevysuší. Chuť masa od kosti skvěle doplní…
Těstoviny s kysaným zelím jsou jednoduché, chutné a syté jídlo, které kombinuje jemnou kyselost zelí s lahodnou chutí opečené slaniny nebo cibulky. Tento tradiční pokrm…
Voňavý perkelt je lahodný pokrm inspirovaný maďarskou kuchyní, ve kterém využijeme sušené houby. Slanina, cibule, chilli a paprika krásně podtrhuje chuť hříbků. Podávat…
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Jahňacie stehno prešpikujeme slaninou, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom. Podlejeme vodou a zakryté…
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme…
Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením STEAK a dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.Uzenou slaninou poté vytvoříme okolo steaků „kabátek“, který…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Pokud neradi trávíte mnoho času v kuchyni nebo jen potřebujete rychlý oběd, vyzkoušejte špagety s omáčkou z dýně. Příprava je velmi snadná, rychlá a určitě si pochutnáte…
Maso nakrájíme na nudličky a zeleninu se slaninou na kousky. Vyškvaříme slaninu, použijeme-li bůček a je libovější, přidáme kousek sádla.K opečené slanině přidáme maso a…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší…
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Rúru predhrejeme na 200°C.Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme.Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ) . Opatrne…
Vychutnejte si rustikální kouzlo tradičního zbojnického guláše. Tento bohatý a vydatný pokrm, plný šťavnatého masa, zelí, hub a voňavého koření, vás přenese do časů…