Vepřová kýta na slanině a majoránce

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg vepřové kýty (spodní šál)
1 litr masového vývaru
svazek čerstvé majoránky
uzená slanina
hladká mouka
2 střední cibule
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme.

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce, kde jsme si pro zrychlení nechali rozpálit lžíci oleje. Poctivě za stálého míchání vyškvaříme.

  3. Přidáme na „velejemno“ nakrájené dvě střední cibule a necháme zezlátnout.

  4. Poté vložíme vepřové maso, a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso podlijeme vývarem tak, aby bylo potopeno do ¾ a dusíme cca 30 minut.

  5. Po udušení maso vyjmeme, do šťávy přidáme hrst čerstvě nasekané majoránky a lehce zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme společně s masem ještě 15 minut. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Vepřová kýta na slanině a majoránce

Tématické fráze: vepřová kýta na slanině veprova kyta vepřová kýta recepty vepřová kýta recept recepty z veprove kyty veprove na slanine veprove maso na slanine co uvařit z vepřové kýty kýta na slanině vepřová kyta.recept veprova kyta spodni sal kyta vepřová recepty vepřové na majoránce vepřové maso na majoránce vepřový šál vepřový šál recept recept na vepřovou kýtu veprova kyta spodni sal recept vepřová kýta se slaninou recept vepřová kýta