Dušená kapusta
Recept ještě nebyl hodnocenKapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem,…
Patříte mezi omáčkové typy? Pak si musíte uvařit tuto českou klasiku - znojemskou. V tomto receptu je místo hovězího využito maso vepřové a odpadá tím zdlouhavá příprava…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Kančí se šípkovou, nebo se zelím? My máme jasno, a proto pro vás máme variantu se šípkovou. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede. Budeme doufat, že se doma…
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Šťavnaté plátky vepřové kotlety ve smetanové omáčce z cibulového základu, se slaninou a žampiony vám jistě zachutnají. Jde o maďarský recept, a tak nechybí ani sladká…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Vepřová krkovice je krásně šťavnatá. Upečeme ji v pekáčku vyloženém slaninou na lůžku z kysaného zelí. Výsledný pokrm je plný skvělých chutí a hodí se i jako sváteční…
Dušené zelí z cukety je lahodné a zdravé jídlo, které spojuje křehkost cukety s tradiční chutí dušeného zelí. Tento pokrm je ideální jako lehká příloha ke knedlíkům i…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Květák povaříme v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do žluta na sádle. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Květák pokrájíme nadrobno,…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Kapusta je v našem jídelníčku dost opomíjená, přestože jako zdroj kyseliny listové je mimořádně důležitá zejména pro děti. Ve spojení s masem a slaninou vznikne pokrm,…
Kuřecí prsa opečená s rozmarýnem podáváme s výpekem ochuceným slaninou a česnekem. K tomuto jídlu se skvěle hodí uvařené brambory opečené na sádle. Příprava jídla je…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
Připravte si s námi sytou, pikantní směs fazolí, zeleniny, klobásy a slaniny. Pokud použijete fazole hotové, konzervované, bude příprava pokrmu opravdu rychle hotová.…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou. Rychlou a jednoduchou přípravu…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Výborný sendvič s kuřetem a zeleninou je jednoduchý na přípravu. Dobře propečené maso, majonéza a křupavý toustový chléb v sendviči rozkrojeném na 4 části bude chutnat…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Recepty na jednoduché, rychlé a přesto vynikající pokrmy jsou ty nejlepší. Krémová omáčka se slaninou, česnekem a sýrem je hotová, než se uvaří špagety. Ideální oběd pro…
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
Kotrč je v kuchyni ceněná aromatická houba. Připravíte z něj výbornou falešnou dršťkovou polévku. Stačí přidat mletou papriku, majoránku a nechat pořádně provařit.…