Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na lahodné, rychlé a levné jídlo přijde vždycky vhod. Stačí krátce podusit kedlubnu se slaninou, smíchat se špeclemi a můžeme podávat. Kupované špecle lze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na lahodné, rychlé a levné jídlo přijde vždycky vhod. Stačí krátce podusit kedlubnu se slaninou, smíchat se špeclemi a můžeme podávat. Kupované špecle lze…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby.…
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou…
Dušené zelí z cukety je lahodné a zdravé jídlo, které spojuje křehkost cukety s tradiční chutí dušeného zelí. Tento pokrm je ideální jako lehká příloha ke knedlíkům i…
Takto připravené a podávané sýry, jsou velmi oblíbené, pro svou rychlou přípravu. Naložené, jsou ještě lepší. Vytvoříte s nimi velkou parádu, nejen při domácím grilování…
Domácí se vším všudy. Takové jsou tyto hamburgery. Kynuté briošky se sezamovým semínkem skvěle doplní připravená barbecue omáčka s bourbonem a šťavnatá placka z hovězího…
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si najemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Na pánvi…
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr, kostičky slaniny a mléko.Rozehřejeme vaflovač a pomocí mašlovačky ho potřeme…
V míse mícháme všechny přísady od mouky po máslo, až získáme hladké těsto. Přimícháme sýr, kostičky slaniny a mléko.Rozehřejeme vaflovač a pomocí mašlovačky ho potřeme…
Jo, jo, posledně to nechtěl tatík jíst. Ty řeči, že to vypadá jako by to už někdo jednou... Tak tady je dobrá rada jak na to. Brambory kup v obchodě, dneska Tě na…
Sáček melty zalijeme 2 dl vroucí vody a necháme 7 minut vyluhovat.Horkou vodou spařená, slupek zbavená rajčátka překrojíme na polovinu, párky nakrájíme na menší nudličky…
Den předem z uvedených surovin vypracujeme těsto. Práci jsem zadala robotu, ale pak jsem ho ještě na podložce propracovala, až bylo lesklé a nelepilo. Uložila jsem ho do…
Nejdříve vše připravíme. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, maso na větší kostky a slaninu na proužky.Na oleji orestujeme cibuli (ne do hněda), přidáme…
Dva druhy sýrů a starší rohlíky postačí k vytvoření bleskového pokrmu. Pro chuť hotové nevšední knedlíčky zasypeme vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Pohanka je velmi kvalitní potravina, důležitá hlavně kvůli tomu, že obsahuje rutin. Pokud si nejste jisti, jak ji zpracovat, vyzkoušejte toto výborné zeleninové rizoto.…
Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečem. Vyjmeme.Do výpeku přidáme…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…